Foto: AFP/Scanpix

Uzvaru Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta spēlē sestdien izcīnīja Latvijas uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētā Hamburgas SV (HSV) komanda, kas savā laukumā ar 3:2 (1:0) pieveica iepriekšējo divu sezonu čempionvienību Dortmundes "Borussia".

Rudņevs maču uzsāka savas komandas pamatsastāvā, nospēlējot līdz 77.minūtei, kad rezultāts jau bija 3:2.

Šajā spēlē uzvarētāju labā divus vārtus guva Dienvidkorejas uzbrucējs Honmiņs Sons, bet reizi precīzs bija horvāts Iličevičs.

Savukārt Dortmundes kluba rindās ar diviem precīziem sitieniem izcēlās cits horvātu futbolists Ivans Perišičs.

Jāizceļ, ka līdz šim Dortmundes "Borussia" nebija zaudējusi 31 mačā pēc kārtas.

Kā ziņots, Rudņevs kļuvis par pirmo Latvijas futbolistu, kurš devies laukumā bundeslīgas čempionāta spēlēs.

24 gadus vecais Rudņevs ar Hamburgas klubu noslēdzis četru gadu līgumu.

Aizvadītajā sezonā Rudņevs ar 22 precīziem raidījumiem kļuva par pārliecinošu Polijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju.

Latvijas izlasē Rudņevs līdz šim aizvadījis 19 spēles, izceļoties ar vienu precīzu sitienu. Pirmos vārtus valstsvienībā Rudņevs guva tikai pagājušā gada oktobrī, kad bija precīzs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar Maltu.

Tikmēr citā bundeslīgas čempionāta spēlē sestdien spēcīgais klubs Minhenes "Bayern" izbraukumā ar 2:0 (0:0) pārspēja Gelzenkirhenes "Schalke 04" futbolistus. Uzvarētājiem vārtus guva Tonijs Kross un Tomass Millers.

Kopvērtējumā šobrīd pirmās divas vietas ar 12 punktiem četrās spēlēs ieņem "Bayern" un Frankfurtes "Eintracht", kurām ar septiņiem punktiem seko "Hannover 96", "Schalke 04", Dortmundes "Borussia" un "Nurnberg" vienības.

Tikmēr HSV četros mačos tikusi pie trijiem punktiem un kopvērtējumā atrodas 15.pozīcijā 18 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!