Foto: AP/Scanpix

Savus trešos vārtus šīs sezonas Vācijas bundeslīgas futbola čempionātā piektdien guva Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs, bet viņa pārstāvēta Hamburgas SV (HSV) komanda ar rezultātu 2:0 (1:0) viesos pārspēja vienus no turnīra pastarīšiem "Augsburg".

Rudņevs vārtus guva spēles 63.minūtē, panākot 2:0 HSV labā. Viņš vārtu guvumā pārvērta komandas līdera Rafaela van der Vārta piespēli.

Latvijas uzbrucējs tieši piedalījās arī komandas pirmajos gūtajos vārtos, kad pēc viņa piespēles vietu precīzam sitienam sev izkārtoja Dienvidkorejas uzbrucējs Honmiņs Sons, kurš izcēlās cīņas 13.minūtē.

Rudņevs laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Šī bija piektā spēle pēdējās sešās bundeslīgas kārtās, kurā HSV vienība tikusi pie punktiem.

Rudņevs ir pirmais Latvijas futbolists bundeslīgas čempionātā. Iepriekš 24 gadus vecais uzbrucējs ar Hamburgas klubu noslēdza četru gadu līgumu.

Kopvērtējumā HSV komanda ar 13 punktiem deviņās spēlēs pakāpās uz ceturto vietu, taču pēc atlikušajām devītās kārtas spēlēm, kas tiks aizvadītas sestdien un svētdien, HSV zaudēs vairākas kopvērtējuma pozīcijas.

Tikmēr turnīra līdervienība ar 24 punktiem ir Minhenes "Bayern", tai ar 19 punktiem seko Frankfurtes "Eintracht", bet trešā ar 17 punktiem ir Gelzenkirhenes "Schalke 04".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!