Foto: AFP/Scanpix

Savus astotos vārtus šosezon Vācijas bundeslīgas čempionāta spēlēs svētdien guva Latvijas futbolists Artjoms Rudņevs, bet viņa pārstāvētā Hamburgas SV (HSV) komanda saspringtā Ziemeļvācijas derbijā ar 3:2 (1:1) savā laukumā pārspēja Brēmenes "Werder".

Rudņevam iespēja atklāt rezultātu bija jau pirmajā minūtē, kad viņa sitiens lidoja pāri vārtiem. Drīz vien Latvijas uzbrucējs izveidoja arī vēl vienu vārtu gūšanas momentu, tomēr pirmie vārtus guva "Werder" futbolisti, kad devītajā minūtē izcēlās Asani Lukimja-Mulongoti. 22.minūtē neizšķirtu panāca Dienvidkorejas futbolists Honmiņs Sons un ar šādu rezultātu noslēdzās pirmais puslaiks.

Vācijas čempionāta un citu valstu futbola čempionātu spēļu rezultātus, statistiku var aplūkot "Delfi Sports" sadaļā LIVESCORES

Otrā spēles daļa sākās ļoti rezultatīvi. Vadību HSV ieguva jau pirmajā minūtē, kad pēc centrējuma Rudņevs pa bumbu netrāpīja, to uzņēma Sons, savaldīja un atstāja Denisam Aogo, kurš bija nekļūdīgs. Zīmīgi, ka Aogo šie bija pirmie gūtie vārti vairāk nekā 100 aizvadītajās spēlēs HSV sastāvā.

Rudņevs precīzs bija 53.minūtē, kad vēl vienā ātrajā uzbrukumā pēc lieliskas Aogo piespēles Latvijas futbolists pielika kāju pie bumbas un tie ielidoja vārtos, izvirzot HSV vadībā ar 3:1.

Tomēr jau divas minūtes vēlāk "Werder" vienus vārtus atspēlēja, kad precīzs bija grieķis Sokratis Papastatopols.

Pēdējās minūtes aizritēja ļoti dramatiskā cīņā. "Werder" futbolisti saņēma divas sarkanās kartītes un pie brīdinājuma tika arī Rudņevs, kurš neļāva viesiem laicīgi izspēlēt soda sitienu, bet HSV noturēja uzvaru.

Līdz ar to Rudņevs ar precīziem sitieniem izcēlies abās šosezon aizvadītajās bundeslīgas spēlēs, kurās turklāt nospēlējis bez maiņām.

HSV vienības sākumsastāvā uzbrucējs devās sesto reizi pēc kārtas.

Kopvērtējumā HSV ar 28 punktiem 19 spēlēs ieņem devīto vietu, tomēr vairs tikai par diviem punktiem atpaliek no labāko piecinieka.

Savukārt līderi ar 45 punktiem ir Minhenes "Bayern" futbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!