Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs sestdien Vācijas bundeslīgas mača izskaņā guva vārtus, taču tiesnesis tos neieskaitīja, un "Koln" komanda viesos ar 1:2 (0:1) zaudēja Berlīnes "Hertha" komandai, piedzīvojot pirmo zaudējumu sezonā.

Rudņevs laukumā devās uz maiņu cīņas 79. minūtē, aizstājot Dominiku Heincu, bet tobrīd "Koln" jau atradās iedzinējos ar 1:2.

Kompensācijas laika trešajā minūtē Latvijas futbolists spēja ieraidīt bumbu pretinieku vārtos, taču mača galvenais tiesnesis Franks Vilenborgs vārtu guvumu neieskaitīja, jo iepriekš bija fiksējis noteikumu pārkāpumu.

Rezultātu cīņas 13. minūtē atklāja laukuma saimnieki, kur rindās precīzs bija bosnietis Vedads Ibiševičs, savukārt 65. minūtē "Koln" pēc Antonī Modesta sitiena atjaunoja līdzsvaru.

Tiesa, Ķelnes komandas prieki bija īsi, jo deviņas minūtes vēlāk Niklass Starks atkal vadībā izvirzīja "Hertha" komandu.

Mača beigās, lai arī kā centās "Koln" komanda, kurai piederēja pārsvars, panākt neizšķirtu un izcīnīt kaut punktu viņi nespēja.

Tikmēr citā mačā no neveiksmes izglābās Dortmundes "Borussia", kas viesos nospēlēja neizšķirti 3:3 (0:2) ar "Ingolstadt". Neizšķirtu "Borussia" panāca vien kompensācijas laika pirmajā minūtē, kad precīzs bija tikai 18 gadus vecais amerikāņu pussargs Kristians Pulisičs, kura senči nāk no Horvātijas.

Savukārt negaidīti smagu zaudējumu savā laukumā cieta Leverkūzenes "Bayer", kas ar 0:3 (0:1) zaudēja "Hoffeneheim" vienībai.

"Bayer" jau cīņas sestajā minūtē palika mazākumā, jo no laukuma tika noraidīts Kevins Folands. Viesiem vārtus pirmajā puslaikā guva Kerems Demirbejs, bet cīņas otrajā daļā precīzi bija arī Sandro Vāgners un Stīvens Cūbers.

Tikmēr piektdien Rudņeva bijusī komanda Hamburgas SV savā laukumā ar 0:3 (0:1) zaudēja Frankfurtes "Eintracht", šosezon turpinot spēlēt bez uzvarām.

Rudņevs kājas muskuļa savainojuma dēļ šomēnes nevarēja palīdzēt Latvijas izlasei 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēs pret Fēru salām un Ungāriju, savukārt bundeslīgā viņš pēdējos divos mačos ir nācis laukumā uz maiņu.

Vācijas bundeslīgas līdere ar septiņās spēlēs iegūtiem 17 punktiem ir Minhenes "Bayern", kas vēlāk sestdien uzņems Menhengladbahas "Borussia", bet tikpat punktu, taču astoņos mačos ir "Hertha" rēķinā.

Par punktu mazāk tagad ir "Hoffenheim", bet "Koln" ar 15 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā. Tikpat punktu, bet ar spēli rezervē, ir arī bundeslīgas debitantei "Leipzig", kamēr pa 14 punktiem ieguvušas Dortmundes "Borussia" un Frankfurtes "Eintracht".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!