Foto: Reuters/Scanpix

Pirmos vārtus Vācijas bundeslīgas futbola čempionātā šosezon svētdien guva Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs, palīdzot Hamburgas SV (HSV) komandai ar 2:0 (0:0) savā laukumā pieveikt Brēmenes "Werder".

Rudņevs šoreiz laukumā izgāja 67.minūtē, bet 84.minūtē tieši Latvijas uzbrucējs atklāja rezultātu, kad bija acīgākais vārtu priekšā pēc sānu iemetiena.

Mača kompensācijas laikā HSV dubultoja pārsvaru, kad vārtsargs Rafaels Volfs ieraidīja bumbu savos vārtos.

Šī Rudņevam bija septītā spēle bundeslīgā šosezon, turklāt viņš vēl ne reizi nav sācis maču pamatsastāvā.

Iepriekšējās četrās spēlēs visos turnīros HSV komanda bija piedzīvojusi trīs zaudējumus.

Pagājušajā sezonā uzbrucējs HSV sastāvā piedalījās septiņās čempionāta spēlēs un palika bez gūtiem vārtiem, bet vēlāk tika izīrēts citai līgas komandai "Hannover 96", kuras rindās 16 cīņās izcēlās četras reizes. Pirms tam savā pirmajā sezonā bundeslīgā Rudņevs 34 HSV vienības spēlēs guva 12 vārtus.

Kā ziņots, kopvērtējuma galvgalī sestdien nostiprināja valsts čempionvienība Minhenes "Bayern", kas tuvākos sekotājus tagad apsteidz par septiņiem punktiem. Aizvadītajā mačā "Bayern" komanda savā laukumā ar 4:0 (2:0) pārspēja "Hoffenheim" vienību, visos turnīros gūstot piekto panākumu pēc kārtas un kā vienīgā turnīrā joprojām cīnoties bez zaudējumiem.

Pa vieniem vārtiem šajā mačā guva pussargs Mario Gēce, poļu uzbrucējs Roberts Levandovskis, nīderlandiešu pussargs Arjēns Robens un aizsargs Sebastjans Rode.

Pirmoreiz šosezon pēc traumas izārstēšanas laukumā devās "Bayern" pussargs Bastians Šveinšteigers, kurš iecelts par jauno Vācijas izlases kapteini.

Pozīcijas kopvērtējuma augšgalā Minhenes klubs nostiprinājis pateicoties tam, ka tā tuvākā sekotāja "VfL Wolfsburg" ar 2:3 (1:3) izbraukumā zaudēja Gelzenkirhenes "Schalke 04" vienībai, jau pirmo 25 minūšu laikā ielaižot trīs vārtus.

"VfL Wolfsburg" futbolisti pirms tam visos turnīros nebija zaudējuši desmit spēlēs pēc kārtas.

Zaudējumu sestdien piedzīvoja arī Menhengladbahas "Borussia", kas ar 1:3 (1:0) savā laukumā atzina Frankfurtes "Eintracht" pārākumu, lai arī prata pirmā izvirzīties vadībā. Šo komandu nu panākusi Leverkūzenes "Bayer", kas izbraukumā ar 3:1 (0:0) apspēlēja "Hannover 96".

Neveiksmīgi spēlēt turpina valsts vicečempioni Dortmundes "Borussia", kas izbraukumā cīnījās 2:2 (2:0) ar "Paderborn" komandu, otrajā puslaikā nespējot nosargāt divu vārtu pārsvaru.

Pašlaik "Bayern" ieņem kopvērtējuma pirmo vietu ar 30 punktiem 12 spēlēs, bet "VfL Wolfsburg" seko ar 23 punktiem. Tālāk ar 20 punktiem atrodas Menhengladbahas "Borussia" un "Bayer" futbolisti.

HSV tagad ar 12 punktiem pakāpusies uz 15.vietu, bet pozīciju zemāk ar 11 punktiem atrodas Dortmundes "Borussia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!