Foto: AFP/Scanpix

Savus ceturtos vārtus šīs sezonas Vācijas bundeslīgas futbola čempionātā otrdien guva Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs, bet viņa pārstāvēta Hamburgas SV (HSV) komanda ar rezultātu 3:1 (0:0) savā laukumā pārspēja Gelzenkirhenes "Schalke 04" komandu.

Spēles pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā, taču nevienai no komandām vārtus gūt neizdevās. Mača otrajā puslaikā komandām tomēr izdevās atslēgt pretinieku vārtus un spēle noslēdzās visai rezultatīvi. Mača laikā tika piešķirtas arī trīs dzeltenās kartītes.

Rudņevs vārtus guva spēles 65.minūtē, panākot 2:0 HSV labā. Viņš vārtu guvumā pārvērta komandas biedra Denisa Dīkmeijera piespēli, nokļūstot ar bumbu viens pret vārtsargu.

Vēl HSV labā vārtus guva arī Maksimiliāns Beisters un horvāts Milans Badeļs, bet Gelzenkirhenes vienības labā, kas ikdienā spēlē arī UEFA Čempionu līgas turnīrā, vienīgos vārtus guva nīderlandietis Klāss Jans Huntelārs, kurš realizēja 11 metru soda sitienu.

Rudņevs, kurš savas komandas sākumsastāvā atgriezās pēc vienas spēles izlaišanas, laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Kopvērtējumā HSV komanda ar 20 punktiem 14 spēlēs pakāpās uz astoto pozīciju, bet trešajā vietā esošā "Schalke 04" ir vien trīs punktu attālumā.

Savukārt pārliecinoša līdervienība ar 34 punktiem 13 mačos ir Minhenes "Bayern".

Rudņevs ir pirmais Latvijas futbolists bundeslīgas čempionātā. Iepriekš 24 gadus vecais uzbrucējs ar Hamburgas klubu noslēdza četru gadu līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!