Foto: AP/Scanpix

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs sestdien guva savus pirmos vārtus Vācijas bundeslīgas šajā sezonā, bet "Koln" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar spēcīgo Dortmundes "Borussia", uzvaru izlaižot pamatlaika beigās.

Rudņevam šī bija simtā spēle bundeslīgā un jubilejas mačs tika atzīmēts ar pirmo vārtu guvumu "Koln" kreklā Vācijas spēcīgākajā līgā.

Rudņevs jau pirmā puslaika vidū mēģināja izlauzties uzbrukumā, taču viņa sitiens pa vārtiem tika bloķēts. Tiesa, spēles 28.minūtē daugavpilietim tomēr izdevās pārspēt pretinieku vārtsargu. Vācijas izlases aizsargs Jonass Hektors ar tālu brīvsitienu raidīja bumbu soda laukumā, no kurienes to ar galvu pretinieku vārtos ievirzīja Rudņevs.

Tāpat ar aktīvu spēli Latvijas uzbrucējs izcēlās arī pirmā puslaika beigās. Otrajā puslaikā, kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 14 minūtes, Rudņevs tika nomainīts, laukumā dodoties Konstantīnam Raušam. "Borussia" turpināja spiest uz mājinieku vārtiem, kas pamatlaika beigās vainagojās panākumiem, precīzi sitot Marko Roisam.

Šosezon Rudņevs bijis laukumā desmit bundeslīgas spēles.

Iepriekšējo reizi ar vārtu guvumu bundeslīgā viņš atzīmējās februāra vidū, kad vēl pārstāvēja Hamburgas SV vienību.

"Koln" ar 22 punktiem 14 mačos ieņem septīto vietu Vācijas bundeslīgas kopvērtējuma tabulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!