Foto: Latvijas Futbola federācija

Uzbrucējs Artjoms Rudņevs iedzīvojies savainojumā, tāpēc viņš Latvijas futbola izlases sastāvā otrdien neizies laukumā 2018. gada Pasaules kausa izcīņa kvalifikācijas pirmajā mačā izbraukumā pret Andoru, kamēr sākumsastāvā iekļauti brāļi Jānis un Dāvis Ikaunieki, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Rudņevs savainojumā iedzīvojās pirmdien pirmsspēles treniņā, tāpēc futbolists jau devies uz viņa pārstāvēto Vācijas bundeslīgas klubu "Koln".

Latvijas izlase šo maču sāks ar Andri Vaņinu vārtos, kamēr aizsardzībā spēlēs kapteinis Kaspars Gorkšs un Vitālijs Jagodinskis, kā arī Vitālijs Maksimenko un Vladislavs Gabovs.

Savukārt pussargu līniju šajā mačā veidos Artis Lazdiņš, Artūrs Zjuzins, Aleksejs Višņakovs un Jānis Ikaunieks, kamēr par uzbrukumu gādās Dāvis Ikaunieks un Valērijs Šabala.

D. Ikauniekam šī Latvijas izlasē būs debija oficiālos mačos, jo līdz šim viņš spēlējis tikai Baltijas kausā un nupat aizvadītajā pārbaudes mačā pret Luksemburgu, kad pamanījās gūt arī vārtus.

Spēle otrdien sāksies pulksten 21.45 pēc Latvijas laika.

Tāpat šovakar kvalifikācijas ciklu uzsāks pārējās B apakšgrupas komandas. Šī gada Eiropas čempione Portugāle viesosies pie kontinenta meistarsacīkšu astotdaļfinālistes Šveices. Tāpat Eiropas čempionāta finālturnīra astotdaļfinālā spēlējusī Ungārija pretinieku laukumā tiksies ar Fēru salām.

Pēc tam divi mači šajā kvalifikācijas ciklā jau oktobrī būs mājās pret Fēru salām un Ungāriju.

Latvija ar Andoras izlasi tikusies trīs reizes pārbaudes mačos un izcīnījusi trīs uzvaras. Iepriekšējo reizi valstsvienības tikās 2008. gada pavasarī, kad uzvaru ar 3:0 svinēja Latvija.

Ja 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvija desmit mačos tika pie pieciem neizšķirtiem un piecas reizes zaudēja, tad Andora kapitulēja visās desmit cīņās.

Gatavojoties kvalifikācijas turnīram, Latvija pārbaudes spēlē ar 3:1 uzveica Luksemburgu. Tikmēr Andora iepriekšējās pārbaudes spēles aizvadīja vasaras sākumā, kad nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Azerbaidžānu un ar 0:2 piekāpās Igaunijai.

Latvijas izlasei pašlaik traumu dēļ nevar palīdzēt aizsargs Kaspars Dubra, pussargs Aleksandrs Cauņa un uzbrucējs Deniss Rakels, bet izlasē pirmoreiz iekļuvis Latvijas pilsonību ieguvušais argentīnietis Kristians Damians Torress.

Mariana Pahara trenētā Latvijas izlase jūnijā trešo reizi pēc kārtas uzvarēja Baltijas kausā, ar 2:1 uzvarot Lietuvu un spēlējot neizšķirti 0:0 ar Igauniju. Vēl pirms tam martā bezvārtu neizšķirts tika fiksēts pārbaudes mačā ar Slovākiju un ar 5:0 tika pieveikta Gibraltāra izlase. Pirms šīm trim spēlēm Latvijai bija 13 neuzvarētu spēļu sērija – valstsvienība iepriekšējo panākumu bija guvusi 2014. gada septembrī, kad savā laukumā ar 2:0 pārbaudes mačā izdevās uzveikt Armēniju.

Latvijas izlase kvalifikācijas turnīrā tiksies arī ar pašreizējo Eiropas čempioni Portugāli, kā arī finālturnīra astotdaļfinālistēm Šveici un Ungāriju. Latvijai pretiniekos būs arī Andora un Fēru salas.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā notiks no šī gada 4. septembra līdz 2017. gada 10. oktobrim.

Latvijas futbola izlases sākumsastāvs mačā pret Andoru: Andris Vaņins, Kaspars Grokšs, Vitālijs Jagodinskis, Vladislavs Gabovs, Vitālijs Maksimenko, Artis Lazdiņš, Artūrs Zjuzins, Aleksejs Višņakovs, Jānis Ikaunieks, Dāvis Ikaunieks, Valērijs Šabala.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!