Ar pietiekami aktīvām darbībām savā debijas spēlē Vācijas bundeslīgas čempionāta komandā Hamburgas SV (HSV) piektdien izcēlās Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs.

HSV futbolisti piektdien pārbaudes spēlē cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar Vācijas pēc spēka ceturtās līgas komandu Rozenheimas TSV 1860.

Rudņevs laukumā devās jau no spēles pirmās minūtes un mača gaitā izcēlās ar pietiekami aktīvām darbībām. Pirmā iespēja gūt vārtus Latvijas uzbrucējam bija 31.minūtē, taču viņa akrobātiskais sitiens "šķērītē" lidoja pāri vārtiem. Savukārt trīs minūtes pirms pirmā puslaika beigām Rudņevs atkal varēja gūt vārtus, tomēr šoreiz neprecīzi sita ar galvu.

Otrajā puslaikā HSV komanda laukumā sūtīja pavisam citu sastāvu, līdz ar to nomainīts tika arī Rudņevs.

Kā ziņots, 24 gadus vecais Rudņevs ar Hamburgas klubu noslēdzis četru gadu līgumu. Viņš kļūs par vēsturē pirmo Latvijas futbolistu bundeslīgas čempionātā.

Aizvadītajā sezonā Rudņevs ar 22 precīziem raidījumiem kļuva par pārliecinošu Polijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju.

Daugavpils futbola audzēknis Rudņevs savu karjeru uzsāka vietējā "Daugavas" komandā, bet 2009.gadā viņš samērā skandalozā transfērā pārgāja uz Ungārijas komandu "Zalaegerszeg" (ZTE).

Ungārijas čempionātā Rudņevs 30 mačos izcēlās ar 20 gūtajiem vārtiem, bet Polijas līgā viņš 56 cīņās izpildīja 33 precīzus sitienus.

Pēc nedaudz vairāk nekā gada pavadīšanas Ungārijā Latvijas uzbrucējs 2010.gada vasarā pārgāja uz tā brīža Polijas čempionvienību Poznaņas "Lech", kuras sastāvā par sevi runāt lika tā paša gada rudenī, kad iesita trīs vārtus UEFA Eiropas līgas spēlē ar slaveno Turīnas "Juventus" vienību.

Latvijas izlasē Rudņevs līdz šim aizvadījis 18 spēles, izceļoties ar vienu precīzu sitienu. Pirmos vārtus valstsvienībā Rudņevs guva tikai pagājušā gada oktobrī, kad bija precīzs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar Maltu.

Aizvadītajā sezonā Hamburgas SV bundeslīgas kopvērtējumā ar 36 punktiem 34 spēlēs ierindojās 15.pozīcijā, tomēr tagad tā gatavojas atjaunot sastāvu, lai tuvākajos gados atkal cīnītos par visaugstākajiem mērķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!