Foto: AFP/Scanpix

Vācijas bundeslīgas futbola komanda Hamburgas SV citai šī čempionāta vienībai "Hannover 96" izīrējusi Latvijas izlases uzbrucēju Artjomu Rudņevu, vēsta Vācijas mediji.

Pēc šīs sezonas "Hannover 96" varēs arī izpirkt Rudņeva līgumu, ja būs apmierināta ar viņa sniegumu laukumā.

Rudņevs 2012.gada maijā ar Hamburgas komandu noslēdza līgumu uz četriem gadiem. Savā pirmajā sezonā Vācijas bundeslīgā Latvijas futbolists piedalījās 34 spēlēs, kurās guva 12 vārtus, kļūstot par čempionāta devīto rezultatīvāko spēlētāju.

Tomēr šajā sezonā Hamburgas SV komandā notika pārmaiņas, galvenā trenera amatā stājās Berts van Marvijks, kurš vairs neizmantoja Rudņevu. Uzbrucējs laukumā devies tikai septiņās spēlēs, galvenokārt, nākot uz maiņu un vārtus negūstot. Jau ilgāku laiku klīda baumas par Rudņeva pārcelšanos uz citu komandu.

Pirms spēlēšanas Hamburgā, Rudņevs ar 22 vārtu guvumiem pārliecinoši kļuva par Polijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju, pārstāvot Poznaņas "Lech". Uz "Lech" Rudņevs pārgāja 2010.gadā no "Zalaegerszeg" (Ungārija).

Latvijas izlasē Rudņevs 26 spēlēs guvis tikai vienus vārtus.

"Hannover 96" ar 18 punktiem 17 spēlēs bundeslīgas kopvērtējumā ieņem 13.vietu, par diviem punktiem apsteidzot pozīciju zemāk esošo Hamburgas SV komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!