Foto: F64

Pēdējās dienās skaļu slavu ieguvušais Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs joprojām uzskata, ka intervijā ir pārprasts, bet viņš uzsver, ka valstsvienībā spēlē ar vislielāko prieku.

Kā ziņots, Latvijas futbola izlase Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē otrdien savā laukumā ar rezultātu 2:0 pieveica Lihtenšteinas valstsvienību, tiekot pie sava pirmā panākuma ciklā.

Dienu pirms tam Rudņevs intervijā pauda, ka viņam latviešu valodas zināšanas nav nepieciešamas, jo ar žurnālistiem viņš var runāt arī krievu, poļu vai angļu valodā. "Saprast un lasīt vēl daudz maz varu, bet sarunāties - nē. Kāpēc zinu vismaz kaut ko? Tas nav jautājums man. Laikam tāpēc, ka dzīvojam Latvijā. Valsts valoda mums latviešu skaitās..."


Šie izteikumi par latviešu valodas nozīmi valstsvienības futbolista dzīvē radījuši plašas sabiedrības diskusijas, bet valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs atklātā vēstulē Latvijas sporta līdzjutējiem uzsvēra, ka Rudņevs nav nodevējs vai kauna traips, bet gan ar muļķību apveltīts cilvēks.

Pēc mača Rudņevs pauda prieku par uzvaru, bet viņam nācās atbildēt arī uz daudziem jautājumiem par pārējiem pēdējo dienu notikumiem, kuros viņš kārtējo reizi uzsvēra, ka esot nepareizi interpretēts.

"Šī bija svarīga spēle gan man pašam, gan visai komandai. Izcīnījām trīs ļoti nepieciešamus punktus. Pats centos darīt visu, kas bija manos spēkos, taču ar vārtu gūšanu šoreiz nesekmējās," atzina Rudņevs. "Mazliet pietrūka veiksmes, jo situācijās, kad varēju izcelties, bumba spītīgi lidoja tieši virsū vārtsargam. Tāpat laukumā dažreiz var just lielo konkurenci uzbrucēju starpā, kad piespēles vietā kāds izvēlas uzņemties spēli uz sevi. Tomēr mēs visi spēlējam komandas interesēs un vēlamies uzvarēt kā kolektīvs."

Rudņevs Latvijas izlasē jau aizvadījis 23 spēles, bet joprojām guvis tikai vienus vārtus.

"Bija uzreiz redzams, ka spēlējam ar trim uzbrucējiem, jo spējām izveidot lielāku spiedienu, kā arī noorganizēt bīstamākus pretuzbrukumus," Rudņevs izteica apmierinātību ar izmaiņām Latvijas izlases taktikā. "Uzbrukumā darbojāmies ar spēku un pārliecību. Ceru, ka līdzīgus taktiskos variantus izmantosim arī nākotnē, jo tā varam gūt vairāk vārtu."

"Kas attiecas uz maniem nesenajiem izteikumiem, tad nepareizas interpretācijas rezultātā izveidojusies nepatīkama situācija," atzina Vācijas bundeslīgā spēlējošais futbolists, kurš iepriekš vairījies no sarunām ar medijiem. "Vēlos atvainoties izlases līdzjutējiem, jo manis teiktais attiecās tikai uz saskarsmi ar žurnālistiem. Par kopējām vērtībām vai nacionālajiem jautājumiem runa nebija, jo es kā cilvēks cienu gan latviešus, gan krievvalodīgos."

"Pats neesmu lasījis Gorkša atklāto vēstuli, taču no komandas biedriem esmu ar saturu iepazinies. Katram cilvēkam ir tiesības uz savu viedokli. Manas domas atšķiras no Kaspara teiktā, taču viņam ir visas tiesības paust savus uzskatus. Izlases rindās spēlēju ar visu sirdi un dvēseli. Šurp ierodos ar vislielāko prieku un vēlos tai palīdzēt pēc iespējas vairāk," pauda Rudņevs. "Laiks rādīs, kādas būs manas attiecības ar Gorkšu. Pašlaik man pret viņu nekas nav. Kad nākamreiz tiksimies, tad jau redzēsim, kā situācija būs attīstījusies."

Šī Latvijas izlasei bija pirmā uzvara kvalifikācijas ciklā, bet līdervienības jau ir attālinājušās.

"Šī cikla sākums mums nav padevies veiksmīgs, taču tāds ir futbols. Ceru, ka šī uzvara dos komandai grūdienu nākamās spēles sagaidīt daudz labākā formā," uzsvēra Rudņevs, stāstot, ka sekmīgs sniegums Hamburgas SV klubā viņam palīdzēs rādīt labāku spēli arī valstsvienībā. "Hamburgā pa šo laiku esmu labi iejuties. Rītdien turp dodos jau kopā ar sievu un bērnu, kas man ir ļoti svarīgi. Vēlos turpināt smagi strādāt, lai regulāri gūtu vārtus kluba rindās un pēc tam tādu pašu pienesumu sniegtu arī izlasei."

Pārējās G apakšgrupas spēlēs otrdien Grieķija ar 1:0 (0:0) izbraukumā pieveica Slovākiju, bet Bosnija un Hercegovina ar 3:0 (3:0) pārliecinoši uzvarēja Lietuvu.

Grupas kopvērtējumā tagad bosniešiem un grieķiem ir pa desmit punktiem, Slovākijas kontā ir septiņi punkti, Lietuva izcīnījusi četrus punktus, tai ar trim punktiem seko Latvija, bet Lihtenšteina cietusi tikai zaudējumus.

Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz 2013.gada 15.oktobrim. Finālturnīrā, kas 2014.gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!