Foto: LETA

Pārliecinoši labākais vārtu guvējs Polijas čempionātā patlaban, Latvijas futbola valstsvienības un Poznaņas "Lech" uzbrucējs Artjoms Rudņevs nav uzvarējis nedēļas izdevuma "Pilka nožna" aptaujā par labāko Polijas čempionāta ārzemnieku 2011. gadā.

Rudņevs bija nominēts šai balvai trīs finālistu skaitā, kopā ar izraēlieti Maoru Meliksonu no Krakovas "Wisla", bet balvu šajā nominācijā saņēma serbs Miroslavs Radovičs no Varšavas "Legia". Savukārt par Polijas čempionāta labāko spēlētāju nosaukts Sebastians Mila no Vroclavas "Šlask", liecina "Pilka nožna" informācija. Šai balvai Rudņevs nominēts nebija.

Rudņevs Polijas čempionātā šajā sezonā guvis 15 vārtu un apsteidz tuvākos sekotājus par sešiem. Speciālisti uzskata, ka "Lech" uzbrukums bez 23 gadus vecā Daugavpilī dzimušā spēlētāja šobrīd nav iedomājams.

Vācijas bundeslīgas kluba Dortmundes "Borussia" uzbrucējs Roberts Levandovskis atzīts par 2011. gada Polijas labāko futbolistu. Pirms pāriešanas uz "Borussia" Levandovskis spēlēja "Lech".

Par gada atklājumu nosaukts Londonas "Arsenal" vārtsargs Voicehs Ščensnijs, par gada labāko komandu "Legia", bet Macejs Skorža no šī kluba - par gada labāko treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!