Foto: AFP/Scanpix

Uzvaru Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta spēlē sestdien izcīnīja Latvijas izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētā Hamburgas SV (HSV) komanda, kas savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja "Mainz 05" vienību.

Otrajā mačā pēc kārtas Rudņevs laukumā pavadīja pilnas 90 minūtes.
Vienīgos vārtus mājinieku labā 63.minūtē guva Dienvidkorejas futbolists Honmiņs Sons.

HSV vienībai šī bija pirmā uzvara pēdējās trīs čempionāta spēlēs, kurās komanda kopsummā guvusi tikai vienus vārtus.

Rudņevs šosezon HSV labā guvis trīs vārtus. Viņš ir pirmais Latvijas futbolists bundeslīgas čempionātā. Iepriekš 24 gadus vecais uzbrucējs ar Hamburgas klubu noslēdza četru gadu līgumu.

Kopvērtējumā HSV komanda ar 17 punktiem 12 spēlēs pakāpās uz astoto vietu, bet līdervienība ar 31 punktu ir Minhenes "Bayern", kas sestdien viesos cīnījās 1:1 (1:0) ar "Nurnberg" vienību.

Otrajā vietā ar 23 punktiem 11 mačos atrodas Gelzenkirhenes "Schalke 04" komanda, bet ar 23 punktiem 12 spēlēs tai seko Frankfurtes "Eintrach", kas sestdien ar 4:2 (2:1) savā laukumā uzvarēja "Augsburg" futbolistus.

Otrajā vietā ar 23 punktiem 12 mačos atrodas Gelzenkirhenes "Schalke 04" komanda, kas sestdien ar 0:2 (0:1) izbraukumā zaudēja Leverkūzenes "Bayer", bet ar 23 punktiem tai seko Frankfurtes "Eintrach", kas sestdien ar 4:2 (2:1) savā laukumā uzvarēja "Augsburg" futbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!