Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs sestdien otro spēli pēc kārtas guva vārtus, taču, tāpat kā pirms nedēļas, viņa pārstāvētā "Koln" komanda nespēja saglabāt pārsvaru un Vācijas čempionāta spēlē cīnījās neizšķirti.

"Koln" viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar Brēmenes "Werder" komandu, trešo reizi pēdējos četros mačos samierinoties ar vienu kopvērtējuma punktu.

Pirms nedēļas Rudņevs, aizvadot savu simto spēli bundeslīgā, iesita vārtus pret spēcīgo Dortmundes "Borussia", taču arī šis mačs noslēdzās neizšķirti 1:1.

Sestdien pret "Werder" vienību Latvijas futbolists izcēlās cīņas 28.minūtē. Pēc tālas piespēles viens pret Brēmenes kluba vārtsargu izskrēja Antonī Modests, taču viņa sitienu čehu vārtsargs Jaroslavs Drobnijs atvairīja. Tomēr "Koln" komandai paveicās, jo bumba atlēca pie netālu esošā Rudņeva, kurš no tuvas distances to sita pilnīgi tukšos vārtos.

Tikmēr izlīdzinājumu mājinieki panāca cīņas 40.minūtē, kad ar tālu sitienu izcēlās Seržs Njabrī, šajā epizodē kļūdoties arī "Koln" vārtsargam Tomasam Kesleram, pirms kura rokām bumba palēcās un ielidoja vārtos.

Rudņevs varēja kļūt par mača varoni, jo 80.minūtē augstā lēcienā no pretinieku soda laukuma izdarīja sitienu ar galvu, taču šoreiz Drobnijs bija nevainojams un bumbu tvēra.

Vēl pēc minūtes Latvijas futbolists tika nomainīts, jo viņa vietā laukumā tika sūtīts Simons Collers.

Līdzīgajā spēlē abas komandas pa vārtiem izdarīja piecus sitienus.

Šosezon Rudņevs bijis laukumā 11 bundeslīgas spēles, iesitot divus vārtus.

Vēl sestdien pārsteidzošā "Leipzig" savās mājās ar 2:0 (1:0) uzvarēja Berlīnes "Hertha", vismaz uz vienu dienu atkal kļūstot par turnīra līderi. Leipcigas vienība, kura tikai iepriekšējā nedēļā piedzīvoja pirmo zaudējumu turnīrā, uzvaru nodrošināja pēc Timo Vernera un Vila Orbana sitieniem.

Tikmēr citā mačā piektdien Dortmundes "Borussia" viesos spēlēja neizšķirti 2:2 (1:2) ar "Hoffenheim" komandu.

Dortmundes klubs 41.minūtē palika mazākumā, jo par otro brīdinājumu no laukuma tika noraidīts Marko Roiss. Neskatoties uz to "Borussia" cīņas 48.minūtē spēja otro reizi mačā atspēlēties, vārtus iesitot rezultatīvajam Pjēram Emerikam Obamejangam.

"Leipzig" ar 36 punktiem 15 spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr trīs punkti mazāk ir Minhenes "Bayern" vienībai, kura savu 15.kārtas maču aizvadīs svētdien viesos pret "Darmstadt 98" vienību.

Tikmēr pa 27 punktiem ir "Hoffenheim" un "Hertha" komandām, bet vēl par punktu atpaliek Dortmundes "Borussia" un Frankfurtes "Eintracht", kam arī ir spēle rezervē. Savukārt "Koln" ar 24 punktiem ieņem septīto vietu.

Šī bundeslīgā ir priekšpēdējā kārta pirms ziemas pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!