Foto: AFP/Scanpix

Uzvaru Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta spēlē sestdien izcīnīja Latvijas uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētā Hamburgas SV (HSV) komanda.

Aizvadītajā mačā HSV viesos ar 1:0 (1:0) pārspēja Firtes "Greuther" komandu.

Rudņevs atkal maču uzsāka savas komandas sākumsastāvā, bet nomainīts tika vien kompensācijas laika otrajā minūtē. Uzbrucējs bija aktīvs, taču nespēja izmantot vairākas lieliskas vārtu gūšanas iespējas.

Vienīgos vārtus HSV labā 17.minūtē guva Dienvidkorejas uzbrucējs Honmiņs Sons.

HSV komandai šī bija trešā uzvara pēdējās četrās bundeslīgas čempionāta spēlēs, kurās visās vienība tikusi pie punktiem.

Iepriekš Rudņevs divos bundeslīgas mačos pēc kārtas bija guvis pa vieniem vārtiem, bet iepriekšējā cīņā pirmo reizi laukumā pavadīja visas 90 minūtes. Pēc tam viņš tika iekļauts čempionāta kārtas simboliskajā izlasē.

Rudņevs ir pirmais Latvijas futbolists bundeslīgas čempionātā. Iepriekš 24 gadus vecais uzbrucējs ar Hamburgas klubu noslēdza četru gadu līgumu.

Aizvadītajā sezonā Rudņevs ar 22 precīziem raidījumiem kļuva par pārliecinošu Polijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju.

Latvijas izlasē Rudņevs līdz šim aizvadījis 21 spēli, izceļoties ar vienu precīzu sitienu. Pirmos vārtus valstsvienībā Rudņevs guva tikai pagājušā gada oktobrī, kad bija precīzs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar Maltu.

Kopvērtējumā tagad HSV komanda ar desmit punktiem septiņās spēlēs ieņem astoto vietu, bet līdervienība ar 21 punktu ir Minhenes "Bayern", kas sestdien ar 2:0 (1:0) pārspēja "Hoffenheim" futbolistus, abus vārtus gūstot francūzim Frankam Riberī.

Otrajā vietā ar 16 punktiem sešās spēlēs pašlaik atrodas Frankfurtes "Eintracht", bet trešie ar 14 punktiem septiņos mačos ir Gelzenkirhenes "Schalke 04" futbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!