Foto: AFP/Scanpix

Uzvaru Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta spēlē sestdien svinēja Latvijas izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētā Hamburgas SV (HSV) komanda, kas ar rezultātu 2:1 (2:1) savā laukumā pieveica Diseldorfas "Fortuna" klubu.

ņevs otro maču pēc kārtas uzsāka no rezervistu soliņa un šoreiz laukumā izgāja desmit minūtes pirms cīņas beigām, nomainot dienvidkorejiešu uzbrucēju Honmiņu Sonu. Tobrīd rezultāts jau bija 2:1.

Šo maču daudz sekmīgāk sāka HSV un pirmajās 20 minūtēs divas reizes precīzi sita jaunais Hamburgas komandas kapteinis Rafaels van der Vārts. Savukārt vienīgos vārtus viesiem 34.minūtē guva Danijs Šahins.

Šī bija HSV komandas otrā uzvara pēc kārtas, kas seko pēc trīs zaudējumu sērijas. HSV vienība kopvērtējumā ar 44 punktiem 30 spēlēs saglabāja astoto vietu, turpinot cīnīties par vietu nākamās sezonas Eirokausos.

Citos mačā uzvaras izcīnīja kopvērtējuma līderes - jau titulu garantējusī Minhenes "Bayern" ar 6:1 (3:0) izbraukumā uzvarēja "Hannover 96" vienību, iepriekšējo divu sezonu čempione Dortmundes "Borussia" ar 2:0 (1:0) savā laukumā pārspēja "Mainz 05" futbolistus, bet Leverkūzenes "Bayer" ar 5:0 (2:0) uzvarēja "Hoffenheim".

Kopvērtējumā tagad Minhenes "Bayern" rēķinā ir 81 punkts 30 spēlēs un tā par 20 punktiem apsteidz Dortmundes komandu. Savukārt trešā ar 53 punktiem ir Leverkūzenes "Bayer".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!