Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs trešdien Vācijas bundeslīgas mačā laukumā bija divas trešdaļas spēles, bet viņa pārstāvētā "Koln" pirms došanās ziemas pārtraukumā cīnījās neizšķirti, kamēr turnīra līderu cīņā grands Minhenes "Bayern" uzveica pārsteidzošo debitanti "Leizpig".

"Koln" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Leverkūzenes "Bayer" futbolistiem.

"Koln" trešo maču pēc kārtas cīnījās neizšķirti, bet pēdējās piecās spēlēs Ķelnes futbolisti nav spējuši tikt pie uzvaras.

Rudņevs trešdienas maču sāka starta vienpadsmitniekā un tika nomainīts spēles 68.minūtē.

Mača rezultātu 21.minūtē atklāja daugavpilieša komandas biedrs Antonī Modests, kurš pēc centrējuma soda laukumā raidīja bumbu vārtos. Šo epizodi ar laukuma vidusdaļā atņemtu bumbu iesāka tieši Latvijas futbolists. Tuvojoties puslaika beigām arī Rudņevam bija iespēja izcelties, taču viņa ar galvu sistā bumba lidoja garām kreisajam vārtu stabam.

Minūti pirms puslaika beigām viesi izlīdzināja rezultātu, precīzi sitot Vendelam. Otrā puslaika vidū Rudņevu nomainīja Simons Collers, bet neviena no komandām neguva vārtus, tādējādi spēle noslēdzās neizšķirti 1:1.

Rudņevs iepriekšējās divās spēlēs guva vārtus, bet "Koln" nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Dortmundes "Borussia" un Brēmenes "Werder" komandām, abos mačos izvirzoties vadībā, bet nenosargājot uzvaru.

Šosezon Rudņevs bijis laukumā 12 bundeslīgas spēles, iesitot divus vārtus.

Tikmēr "Bayern" ar 3:0 (3:0) savā laukumā pārspēja "Leipzig", ziemas pārtraukumā dodoties kā bundeslīgas līdere.

Šajā mačā visi trīs vārti tika gūti pirmajā puslaikā, precīzi sitot Minhenes futbolistiem Tjago Alkantaram, Ksavi Alonso un Robertam Levandovskim. Tikmēr "Leizpig" rindās mača 30.minūtē sarkano kartīti nopelnīja viens no līderiem Ēmils Fošberjs, atstājot debitanti mazākumā.

Vēl vienā bundeslīgas mačā Berlīnes "Hertha" savā laukumā ar 2:0 (0:0) pārspēja turnīra pastarīti "Darmstadt 98" komandu.

Pirms ziemas pārtraukuma, kad nospēlētas 16 kārtas, turnīra līdere ar 39 punktiem ir "Bayern", bet trīs punktus tai zaudē "Leipzig" komanda. Trešā ar 30 punktiem ir "Hertha", bet tai ar 29 punktiem seko Frankfurtes "Eintracht". Piektajā pozīcijā ar 28 punktiem ir "Hoffenheim", par punktu atpaliek Dortmundes "Borussia", bet septītā ar 25 punktiem ir "Koln".

Bundeslīgas turnīrs ar 17.kārtas izspēli atsāksies janvāra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!