Foto: AP/Scanpix

Par karjeras noslēgšanu Anglijas valstsvienībā paziņojis uzbrucējs Veins Rūnijs, vēsta Anglijas Futbola asociācija.

Anglijas valstsvienības galvenais treneris Garets Soutgeits izsauca labajā formā esošo Rūniju uz valstsvienību, kas septembrī aizvadīs spēles pret Maltu un Slovākiju, tomēr futbolists nolēmis likt punktu spēlēšanai izlasei.

"Es izsaukumu vērtēju ļoti augstu, tomēr pēc garām pārdomām es Garetam paskaidroju, ka noslēdzu karjeru izlasē. Spēlēšana Anglijas izlasē man vienmēr bija ļoti svarīga. Katru reizi, kad tiku izraudzīts par kapteini, jutos patiesi priviliģēts. Vēlos pateikties visiem, kas man palīdzēja. Mančestras "United" pamešana bija smaga, bet es pieņēmu pareizo lēmumu un pievienojos "Everton". Tagad vēlos koncentrēties tam, lai palīdzētu klubam būt veiksmīgam," teikts Rūnija paziņojumā.

Anglijas valstsvienībā Rūnijs aizvadīja 119 spēles, kurā viņš guva 53 vārtus. Viņš ir visu laiku rezultatīvākais valstsvienības spēlētājs. Anglijas izlasi viņš pārstāvēja kopš 2003. gada septembra.

Rūnijs šajā sezonā, atgriežoties "Everton" rindās, demonstrē labu sniegumu, un aizvadītajā nedēļas nogalē viņš guva savus 200. vārtus Anglijas premjerlīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!