Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas futbola premjerlīgas čempionvienības Mančestras "United" līderis Veins Rūnijs pagarinājis līgumu ar klubu līdz 2019.gada vasarai.

Tiek ziņots, ka, pateicoties jaunajam līgumam, 28 gadus vecais Anglijas izlases uzbrucējs nedēļā saņems 300 000 mārciņu (363 543 eiro).

Līdzšinējais līgums būtu beidzies 2015.gadā.

Vienība ziņo, ka Rūnijs arī kļūst par "United" vēstnieku gadījumā, ja viņa profesionālā futbolista karjera beigsies priekšlaicīgi.

"Esmu lēmis par labu palikšanai Mančestras "United". Vasarā būs jau desmit gadu, kopš esmu šajā klubā. Pa šo laiku esmu spēlējis ar vairākiem lieliskiem futbolistiem un uzvarējis visos turnīros, kuros gribēju, kad pirmo reizi parakstīju līgumu ar komandu," izteicies Rūnijs. "Kā gados vecākam spēlētājam man tagad ir iespēja palīdzēt jaunākiem spēlētājiem, lai viņi kļūtu par daļu no vēl vienas lieliskas "United" komandas."

Pēdējos gados vairākkārt izskanēja spekulācijas, ka Rūnijs varētu doties prom no Mančestras kluba. Pēdējā pusgada laikā par viņa pakalpojumiem lielu interesi izrādījis cits Anglijas grands Londonas "Cheslea", turklāt šīs komandas galvenais treneris portugālis Žozē Mourinju atzinīgi izteicies par Rūniju.

Kā zināms, pirms šīs sezonas par jauno Mančestras "United" galveno treneri kļuva Devids Moizs, kurš savulaik ar Rūniju strādāja Liverpūles "Everton" komandā.

"Esmu saviļņots, ka Rūnijs paliks šajā komandā. Viņš bijis fantastisks - ikviens šādu spēlētāju gribētu savā komandā. Bija vairāki klubi, kuri vēlējās viņu iegūt, taču nebija nekādu iespēju, ka viņš pamestu Mančestras "United". Vismaz kamēr šeit esmu es," sacījis Moizs.

Rūnijs Mančestras komandai pievienojās 2004.gadā vasarā. Pa šo laiku viņš vienībā ir aizvadījis 430 spēles, kuru laikā guvis 208 vārtus, kas viņu padarījis par kluba visu laiku ceturto rezultatīvāko futbolistu.

Kopā ar "United" Rūnijam izdevies piecas reizes triumfēt Anglijas premjerlīgā, divreiz virs galvas pacelt Līgas kausu un pa vienai reizei izcīnīt UEFA Čempionu līgas trofeju un FIFA Superkausu.

Anglijas premjerlīgā Rūnijs debitēja jau 16 gadu vecumā.

Mančestras "United" šobrīd aizvada neveiksmīgu sezonu, jo ar iekrātiem 42 punktiem 26 spēlēs pašreizējie Anglijas čempioni ieņem tikai septīto vietu premjerlīgas kopvērtējumā, no turnīra līderiem "Chelsea" atpaliekot jau par 15 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!