Foto: F64

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Valērijs Šabala trešdien nepabeidza Čehijas kausa pusfināla pirmo spēli. Kā savā sociālās vietnes "Twitter" profilā norāda Šabalas pārstāvētais Jablonecas "Baumit" klubs, Latvijas futbolists guva savainojumu.

Šabala spēli uzsāka "Baumit" sākumsastāvā, taču 37.minūtē tika nomainīts.

Šajā duelī Jablonecas klubs ar 2:1 (2:1) izbraukumā pieveica "Mlada Boleslav" vienību. Kausa finālists tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Šabala Čehijas čempionātā aizvadījis deviņas spēles, bet šo cīņu laikā viņš izcēlies ar diviem gūtiem vārtiem.

Kā zināms, pirms gada Šabala ar vienu no Beļģijas labākajiem klubiem "Club Brugge" panāca vienošanos uz četriem gadiem. Pēc līguma noslēgšanas viņš palika Latvijā, pārstāvot Rīgas "Skonto" krāsas, bet Beļģijas vienībā ieradās pērn jūnijā. Tajā uzbrucējs nespēja izkarot vietu pamatsastāvā, tāpēc tika izīrēts Kipras augstākās līgas komandai "Anorthosis Famagusta".

Šabala "Anorthosis Famagusta" komandas sastāvā aizvadīja astoņas spēles, visās laukumā dodoties uz maiņu cīņas izskaņā. Tā kā abu pušu sadarbība nebija auglīga, viņa īres līgums ar Kipras klubu tika lauzts.

Kiprā pavadītajā laikā Šabala arī iesaistījās vairākās domstarpībās ar vienības treneriem, bet Čehijā Latvijas uzbrucējs ieradās janvāra otrajā pusē.

"Baumit" komanda Čehijas čempionāta kopvērtējumā ar 25 spēlēs izcīnītiem 53 punktiem ierindojas Čehijas čempionāta trešajā vietu.

Līdere Plzeņas "Viktoria" tikusi pie 60 punktiem 25 mačos, bet otrajā vietā esošā Prāgas "Sparta" iekrājusi 57 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!