Foto: Publicitātes foto

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Valērijs Šabala panācis galējo vienošanos un līdz sezonas beigām no Beļģijas kluba "Club Brugge" izīrēts Čehijas augstākās līgas komandai Jablonecas "Baumit".

Kā vēsta "Baumit" komanda, Šabala sekmīgi izgājis medicīniskās un fiziskās pārbaudes, kā arī pārliecinājis trenerus par savu noderību.

Šonedēļ savā pirmajā pārbaudes spēlē 20 gadus vecais Šabala guva vārtus, palīdzot "Baumit" futbolistiem ar 3:1 uzvarēt Polijas otrās līgas pārstāvjus Legņicas "Miedž".

"Iepriekš par Jablonecas pilsētu neko nezināju, tāpēc iepazinos ar pilsētas jaunumiem un vēsturi. Līdz ar to tagad nedaudz kaut ko par to zinu," sarunā ar Čehijas kluba preses pārstāvjiem pastāstīja Šabala. "Komandas labā darīšu visu iespējamo. Centīšos pārsteigt pretiniekus viņu soda laukumā, kur jūtos kā zivs ūdenī. Man patīk mazas pilsētas. "Baumit" stadions ir mazs, taču domāju, ka spēļu laikā šeit ir lieliska atmosfēra."

Kā zināms, pirms nepilniem diviem gadiem Šabala vien savā otrajā spēlē Latvijas pieaugušo izlasē pamanījās gūt divus vārtus, to paveicot pārbaudes mačā pret Turciju. "Protams, pirmais vārtu guvums valstsvienībā atmiņā paliks uz visu mūžu."

Kā zināms, pirms gada Šabala ar vienu no Beļģijas labākajiem klubiem "Club Brugge" panāca vienošanos uz četriem gadiem. Pēc līguma noslēgšanas viņš palika Latvijā, pārstāvot Rīgas "Skonto" krāsas, bet Beļģijas vienībā ieradās pērn jūnijā. Tajā viņš nespēja izkarot vietu pamatsastāvā, tāpēc tika izīrēts Kipras augstākās līgas komandai "Anorthosis Famagusta".

Uzbrucējs "Anorthosis Famagusta" komandas sastāvā aizvadīja astoņas spēles, visās laukumā dodoties uz maiņu cīņas izskaņā. Tā kā abu pušu sadarbība nebija auglīga, viņa īres līgums ar Kipras klubu ir ticis lauzts.

Kiprā pavadītajā laikā Šabala arī iesaistījās vairākās domstarpībās ar vienības treneriem.

Savas pirmās spēles Latvijas virslīgas čempionātā Šabala 2009. un 2010.gadā aizvadīja Rīgas "Daugavas" un "Olimps" komandās, bet kopš 2011.gada viņš pārstāvēja "Skonto" krāsas. Šabala pirmos vārtus Latvijas virslīgas čempionātā guva jau 15 gadu vecumā.

Šabala aizpagājušās sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā guva 15 vārtus, kas viņu ierindoja turnīra rezultatīvāko spēlētāju trešajā vietā, bet sezonu pirms tam viņš izcēlās ar 11 precīziem raidījumiem.

"Baumit" komanda Čehijas čempionāta kopvērtējumā pašlaik ieņem augsto trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!