Foto: LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Valērijs Šabala gūtās traumas dēļ nevarēs palīdzēt savai pārstāvētajai Čehijas komandai Jablonecas "Baumit" apmēram divas nedēļas, svētdien savā mājaslapā paziņoja futbolista klubs.

Kā ziņots, Latvijas futbolists pirms nedēļas Čehijas kausa pusfināla spēlē pret "Mlada Boleslav" guva savainojumu, kā dēļ neturpināja maču.

Iepriekšējā mačā "Baumit" Čehijas čempionātā svētdien pēdējā pamatlaika minūtē izlaida uzvaru un maču noslēdza neizšķirti 1:1 (0:0), cīnoties ar "Teplice" vienību.

Šabala Čehijas čempionātā aizvadījis deviņas spēles, bet šo cīņu laikā viņš izcēlies ar diviem gūtiem vārtiem.

Kā zināms, pirms gada Šabala ar vienu no Beļģijas labākajiem klubiem "Club Brugge" panāca vienošanos uz četriem gadiem. Pēc līguma noslēgšanas viņš palika Latvijā, pārstāvot Rīgas "Skonto" krāsas, bet Beļģijas vienībā ieradās pērn jūnijā. Tajā uzbrucējs nespēja izkarot vietu pamatsastāvā, tāpēc tika izīrēts Kipras augstākās līgas komandai "Anorthosis Famagusta".

Šabala "Anorthosis Famagusta" komandas sastāvā aizvadīja astoņas spēles, visās laukumā dodoties uz maiņu cīņas izskaņā. Tā kā abu pušu sadarbība nebija auglīga, viņa īres līgums ar Kipras klubu tika lauzts.

Kiprā pavadītajā laikā Šabala arī iesaistījās vairākās domstarpībās ar vienības treneriem, bet Čehijā Latvijas uzbrucējs ieradās janvāra otrajā pusē.

"Baumit" komanda Čehijas čempionāta kopvērtējumā ar 26 spēlēs izcīnītiem 54 punktiem ierindojas drošā trešajā vietā.

Līdere Plzeņas "Viktoria" tikusi pie 63 punktiem 26 mačos, bet otrajā vietā esošā Prāgas "Sparta" iekrājusi 60 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!