Foto: F64

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Valērijs Šabala uz īres tiesībām jau tuvākajā laikā varētu pievienoties Kipras komandai Famagustas "Anorthosis", informē portāls "Anorthosis24.net".

Kā zināms, Šabala šobrīd pieder vienam no Beļģijas labākajiem klubiem "Club Brugge", ar ko viņš janvāra beigās panāca vienošanos uz četriem gadiem.

Tiesa, 19 gadus vecais uzbrucējs sezonu iesāka Latvijā pārstāvot Rīgas "Skonto" krāsas, bet Beļģijas vienībā ieradās jūnijā. Kopš tā laika Šabala bijis bez regulāras spēļu prakses, netiekot komandas pieteikumā.

Tikmēr mediji Kiprā ziņo, ka Šabala jau tuvākajā laikā pievienosies "Anorthosis" komandai.

Savas pastāvēšanas vēsturē 1911.gadā dibinātais klubs 13 reizes kļuvis par Kipras čempionu, bet iepriekšējā sezonā komanda bija sestajā vietā 12 vienību konkurencē. Jaunā futbola sezona šajā valstī sāksies nedēļas nogalē.

Savas pirmās spēles Latvijas virslīgas čempionātā Šabala 2009. un 2010.gadā aizvadīja Rīgas "Daugavas" un "Olimps" komandās, bet kopš 2011.gada viņš pārstāvēja "Skonto" krāsas. Šabala pirmos vārtus Latvijas virslīgas čempionātā guva vēl 15 gadu vecumā.

Šabala pagājušās sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā guva 15 vārtus, kas viņu ierindoja turnīra rezultatīvāko spēlētāju trešajā vietā, bet sezonu pirms tam viņš izcēlās ar 11 precīziem raidījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!