Latvijas futbola izlases uzbrucējs Valērijs Šabala, kurš ceturtdien guva vārtus 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē un palīdzēja Latvijai pārsteidzoši nospēlēt 1:1 pret spēcīgo Turciju, pēc cīņas portālam "Delfi" atzina, ka "golu" guvis ar pirmo pieskārienu.

Šabalam līdz šim vēl neilgajā karjerā valstsvienībā Turcijas izlase ir kļuvusi par īpaši parocīgu pretinieku, jo trīs mačos viņš guvis četrus vārtus pret turkiem. Šabalam pēdējā laikā nav lielas spēļu prakses, tāpēc Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars viņu izlēma nesūtīt laukumā ar pirmajām minūtēm. Šabala pēc treneru kolektīva lēmuma laukumā devās vien 85. minūtē, bet vārtus guva 90. minūtē.

"Vienmēr jau ir cerība, ka tikšu laukumā, tāpēc ne brīdi neatslābinājos. Cerēju un gaidīju, ka tikšu laukumā. Arī pēc turku gūtajiem vārtiem uz soliņa visi nezaudēja cerību, jo bija vēl jāspēlē kādas 15 minūtes," par spēli un emocijām teica uzbrucējs. "Runājot par gūtajiem vārtiem, man tajā momentā vispār bija pirmie pieskārieni bumbai. Pirmais pieskāriens, kad uzņēmu bumbu, un tad sitiens. Bija laba tāla piespēle, labi pacīnījās Eduards Višņakovs un bumba nokļuva pie manis. Izmantoju savu iespēju."

Jaunajā Konjas stadionā klātienē spēli vēroja aptuveni 45 000 skatītāju, kuri radīja milzīgu troksni. Tomēr Šabala uzsvēra, ka šādā futbola atmosfērā viņam ir patīkami spēlēt un tas netraucē. "Te viss bija lieliski. Jaunais stadions skaists, zālājs gan bija tāds pacietāks, nebija tik mīksts, uz kāda man vairāk patīk spēlēt, bet tas šoreiz neko neietekmēja."

Ļoti droši maču Latvijas izlases vārtos aizvadīja Andris Vaņins, kurš spēlē pildīja arī kapteiņa pienākumus, jo laukumā nedevās Kaspars Gorkšs. "Grūta spēle, turku vairāk uzbruka, mēs daudz aizsargājāmies un cerējām uz pretuzbrukumiem, kas mums arī sanāca. Mums bija labi pretuzbrukumi. Protams, ka turki bija spēcīgāki, vairāk kontrolēja bumbu un varbūt mums nedaudz paveicās, ka izlīdzinājām."

Vaņins jau pirmajā puslaikā saņēma brīdinājumu par laika vilcināšanu, un visu otro puslaiku viņš saņēma ļoti skaļus svilpienus ikreiz, kad ievadīja bumbu spēlē. Tomēr pašam vārtsargam tas nav traucējis un viņu no līdzsvara tā nevar izsist.

"Mēs jau gatavojāmies spēlei, zinot, ka turkiem būs liels pārsvars. Izturējām, paši guvām vārtus un ir neizšķirts. Domāju, ka parādījām arī ļoti labu sniegumu," piebilda Vaņins, atzīstot, ka ielaistajos vārtos nebija glābējs. "Viņš lai uzsita un es arī sitiena brīdi īsti neredzēju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!