Foto: LETA

Saeimas sporta apakškomisijas vadītājs Sandis Riekstiņš uzskata, ka Latvijas Futbola federācijas (LFF) jaunajai vadībai pirmais uzdevums būs atjaunot šī sporta veida imidžu visas sabiedrības acīs.

Pagājušajā nedēļā LFF kongresā par jauno biedrības prezidentu ievēlēja telpu futbola aktīvistu Vadimu Ļašenko. LFF biedri izvēlējās arī jaunu valdi, kurai būs lielāka nozīme organizācijas darbībā.

"Klātienē vērojot kongresu, radās iespaids, ka tomēr futbola sabiedrībā ir šķelšanās pazīmes un ir divas frontes. Jaunais prezidents ir ievēlēts ar diezgan lielu pārsvaru, un pašiem jāizdara secinājumi no tā. Vienreiz jābeidz plēsties iekšienē un jāsāk strādāt," portālam "Delfi" sacīja Riekstiņš, kurš klātienē noskatījās visu LFF kongresu, kas ilga astoņas stundas. "Jā, kongress bija nogurdinošs, bet nosēdēju līdz galam, jo interesē process, un gribējās zināt, par ko tad ir visa "cepšanās" un ņemšanās."

Riekstiņš uzskata, ka organizācijas iekšienē jāuzlabo komunikācija ar biedriem, vairāk jāuzklausa reģionu vēlmes. "Ārēji – prasās rebrendings. Šobrīd zinām 11 vilkus un zinām, kā viņus, diemžēl, sauc sabiedrībā. Svarīgi, kā futbolu uztver visa sabiedrība. Nomazgāt netīrumu un atdzimt – tas varētu būt pamatdarbs tuvākajā laikā."

Kā vēl vienu faktoru Riekstiņš minēja atklātības trūkumu LFF darbībā. Viņš norāda, ka finansējuma izlietojums nav caurspīdīgs, bet šīs problēmas vairāk skar citus finansējumu avotus, bet valsts naudas izlietojums ir redzams. "Vienreiz jāceļ gaismā, kas bijis un kas nav bijis. Jānovelk svītra, jādzīvo tālāk tā, lai visi saprot – kas, kam un par ko maksāts," piebilst Riekstiņš.

"Sabiedriskā labuma statusa zaudēšana (LFF kopš aprīļa nav SLO statuss - red.) ietekmē tikai imidžu, jo finansējuma zaudējums nav tik būtisks. Visas šīs negatīvās lietas pēdējā laikā vēlušās kā lavīna, un tas ietekmē kopējo imidžu. Sabiedrības acīs, diemžēl, futbols vairs nav ar pozitīvu pieskaņu," viedokli pauž Riekstiņš, kurš neslēpj, ka arī varas gaiteņos futbols nav "sporta karalis". "Teikt, ka būtu kāda ietekme, nevar teikt. Viņiem īsti jau neko nevajag, jo finansiālā aspektā viņi ir pašpietiekami un tādu atbalstu/neatbalstu varas gaiteņos īsti nevajag. Cita lieta, ja runājam par infrastruktūru, par ko vajadzētu domāt kopā. Vairāk jādomā ne par ietekmi gaiteņos, bet par kopējo darbu – valsts, pašvaldība, federācija. Gribētos, lai valsts un federācija skatās vienā virzienā. Šobrīd kaut kur tas pazudis, jo, kā jau teicu, viņi ir pašpietiekami. Cerēsim, ka tas mainīsies."

Riekstiņš norādīja, ka jauno LFF prezidentu labi nepazīstot, bet zina pēc darbības futbolā. Visticamāk, tuvākajā laikā Riekstiņš rīkos tikšanos ar LFF jauno vadību, lai spriestu par kopējo sadarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!