Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas futbola klubs Doneckas "Šahtar" no nesen veiktā darījuma ar Londonas "Chelsea" vienu miljardu Ukrainas grivnu (apmēram 25 miljonus eiro) ziedos, lai palīdzētu karā cietušajiem ukraiņiem, pirmdien paziņoja Ukrainas vienība.

Svētdien "Chelsea" no "Šahtar" iegādājies ukraiņu malējo uzbrucēju Mihailo Mudriku un noslēdza ar nesen 22 gadu dzimšanas dienu nosvinējušo futbolistu vienošanos uz astoņarpus gadiem. Tiek lēsts, ka "Šahtar" par jauno futbolistu saņems 100 miljonus eiro.

Zīmīgi, ka vēl pērn "Chelsea" īpašnieks bija krievu oligarhs Romāns Abramovičs, kuram ir cieša saistība ar Kremli. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā viņam bija jāatvadās no Londonas kluba.

"Ziedošu vienu miljardu grivnu, lai palīdzētu kareivjiem, aizstāvjiem un karā cietušajām ģimenēm. Nauda tiks izmantota, lai nosegtu dažādas vajadzības, sākot ar medicīnisko un psiholoģisko atbalstu, kā arī ļoti specifiskiem lūgumiem. Līdzekļus pārvaldīs neatkarīgu profesionāļu grupa," Doneckas kluba paziņojumā citēts komandas īpašnieks Rinats Ahmetovs.

Mudriks profesionālajā futbolā aizvadījis vien 65 spēles. Šajā sezonā viņš "Šahtar" rindās 18 mačos guvis desmit vārtus.

Ukrainas valstsvienības rindās viņam ir astoņas spēles.

"Chelsea" premjerlīgas kopvērtējumā ieņem desmito vietu, bet UEFA Čempionu līgā londonieši sasnieguši astotdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!