Foto: Publicitātes foto
Igaunijas pilsētā Pērnavā startēja Baltijas jūras un Skandināvijas pludmales futbola līga ar astoņu, tostarp divu Latvijas, komandu piedalīšanos. Pēc pirmā posma vadībā izvirzījušies vieni no galvenajiem favorītiem "BSC Copenhagen" (Dānija), bet Latvijas komandas ieņem vietas tabulas otrajā pusē.

Tiesa situācija tabulā ir itin saspringta – otro vietu no pēdējās šķir vien trīs punkti, kas sola bezkompromisa cīņas par iekļūšanu četru labāko vienību skaitā.

No pašmāju komandām augstāko – piekto – vietu šobrīd ieņem "BSC LAT", kas sāka ar diviem zaudējumiem – 4:8 pret Kopenhāgena vienību un 4:5 pret "BSC Pärnu", kam sekoja uzvara pēcspēles sitienos (7:7, 5:4) pār "Nõmme BSC Olybet" un panākums mačā ar zviedru "Bemannia FC Stockholm" – 4:1.

Otra Latvijas komanda "Vides Tehnika" pirmajā spēļu dienā, spēlējot tuvu ne labākajā sastāvā, piedzīvoja divus minimālus zaudējumus – 4:5 pret "Bemannia FC Stockholm" un pēcspēles sitienu sērijā (5:5, 3:4) pret "BSC Thunder Arvutitark". Sekoja itin pārliecinošs panākums pret Pērnavas vienību – 10:5, bet ceturtajā mačā, diemžēl, atzīts SK "Augur Enemat" pārākums – 3:7.

Otrajā posmā, kas notiks 9. un 10.jūlijā Kopenhāgenā, abas Latvijas komandas tiksies tostarp savā starpā.

Interesanti, ka cīņā par turnīra labākā "bombardiera" titulu šobrīd pirmo līdz trešo vietu dala pat divi pašmāju komandu spēlētāji – pa septiņiem vārtiem četros mačos guvuši gan Romans Pačevs ("Vides Tehnika"), gan Aleksandrs Novožilovs ("BSC LAT").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!