Foto: EPA/Scanpix/LETA

Itālijas spēcīgākās futbola līgas kluba Dženovas "Sampdoria" galvenais treneris Klaudio Ranjēri brīdina par fiziskiem riskiem, kas var rasties futbolistiem, atsākot sezonu, kas tika apturēta marta sākumā koronavīrusa pandēmijas dēļ, pirmdien speciālists pauda bažas sarunā ar "Radio 1".

68 gadus vecais Dženovas kluba taktiķis pirmdien sarunā ar "Radio 1" teica, ka, lai arī taisnīgi būtu čempionus un komandas, kam jāatstāj līga, noskaidrot laukumā, šī doma varētu būt kļūdaina.

"Sampdoria" ir koronavīrusa visvairāk skartā Itālijas spēcīgākās futbola līgas A sērijas vienība.

Komandas futbolisti Manolo Gabjadīni, Omārs Kollijs, Albins Ēkdāls, Antonino la Gumina, Mortens Torsbijs, Fabio Depaoli un Bartošs Berešiņskis, kā arī divi kluba darbinieki tika inficēti ar vīrusu pagājušajā mēnesī.

"Vairāk vai mazāk viņi visi ir atveseļojušies," sacīja Ranjēri. "Tā ir slimība, kuras sekas neviens nezina. Man ir spēlētājs, kura analīzes bija pozitīvas un pēc tam - negatīvas. Viņš atsāka vieglus treniņus mājās, un tagad analīzes atkal ir pozitīvas. Mums jābūt patiesi uzmanīgiem."

"Es darīšu to, kas man ir jādara, un neteikšu, vai tas ir pareizi vai nepareizi," pārdomās dalās speciālists. "Tomēr futbolisti ir kā Pirmās formulas dzinēji, kas jums jāpiespiež darboties ar maksimālu jaudu, bet, vai ar vienu treniņu mēnesi būs pietiekami, lai futbolisti pēc tam būtu gatavi spēlēt trīs mačus nedēļā?"

"Jūs vēlaties, lai mēs atsākam sezonu? Perfekti, bet tad apsvērsim, varbūt mums ir vajadzīgas piecas spēlētāju maiņas vienā mačā [nevis trīs]," risinājumu spēlētāju resursu saudzīgākai izmantošanai sniedz Ranjēri.

Pieredzējušais treneris min medicīnas ekspertu bažas par sirds problēmām, ko var izraisīt Covid-19, un saka, ka viņš cer, ka pēdējais vārds par iespējamu sezonas atsākšanu piederēs federācijas sporta ārstiem.

Deviņi citi futbolisti Florences "Fiorentina", Turīnas "Juventus", "Verona", "AC Milan" un Bergāmo "Atalanta" rindās arī ir inficējušies ar Covid-19, un līgas mači tika apturēti 9.martā 12 kārtas pirms turnīra beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!