Foto: AP/Scanpix/LETA
Anglijas futbola premjerlīgas kopvērtējuma līdere Mančestras "City" svētdien atspēlējās no nonākšanas iedzinējos un svinēja uzvaru 13.kārtas spēlē, atjaunojot astoņu punktu pārsvaru kopvērtējumā.

Mančestras "City" viesos ar rezultātu 2:1 (0:1) pārspēja Hadersfīldas "Town", kura šosezon Anglijas augstākajā līgā atgriezusies pēc 45 gadu pārtraukuma.

Mača rezultāts tika atklāts pirmā puslaika kompensācijas laikā, kad Mančestras komandas argentīniešu aizsargs Nikolass Otameni raidīja bumbu savos vārtos. Otrā puslaika sākumā "City" vienības līderis Serhio Agvero realizēja 11 metru soda sitienu, panākot izlīdzinājumu, bet sešas minūtes pirms pamatlaika beigām angļu pussargs Rahīms Stērlings guva viesiem uzvaras vārtus.

Tikmēr Londonas "Arsenal" svarīgā cīņā par vietu turnīra tabulā viesos ar 1:0 (0:0) pārspēja "Burnley" komandu. "Arsenal" uzvaru izcīnīja, pateicoties čīlieša Alekša Sančesa kompensācija laikā realizētājai "pendelei", kuru viesiem nopelnīja velsiešu pussargs Ārons Remzijs.

Vēl svētdien "Southampton" savā laukumā ar rezultātu 4:1 (1:1) sagrāva Liverpūles "Everton".

Uzvarētājiem ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās angļu uzbrucējs Čārlijs Ostins, bet pa vienam precīzam sitienam bija serbu pussargam Dušanam Tadičam un ziemeļīram Stīvenam Deivisam. Liverpūles vienībā vārtus guva islandietis Gilfi Sigurdsons.

Ziņots, ka Mančestras "United" futbolisti sestdien Anglijas premjerlīgas mačā savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Braitonas un Houvas "Albion" vienību. Savukārt divu kopvērtējuma augšgala komandu duelī "Liverpool" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar iepriekšējās sezonas čempioni Londonas "Chelsea".

Tikmēr Totenhemas "Hotspur" sestdien zaudēja punktus pret vienu no premjerlīgas vājākajām komandām Vestbromvičas "Albion", savā laukumā nospēlēdama neizšķirti 1:1 (0:1).

Vēl sestdien ar vārtiem kompensācijas laikā franču aizsargs Mamadu Saho izrāva Londonas "Crystal Palace" uzvaru 2:1 (0:0) savā laukumā pār Stokas "City". Savukārt "Watford" viesos ar 3:0 (2:0) sagrāva Ņūkāslas "United", bet Svonsī "City" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Bournemouth".

Anglijas premjerlīgas kopvērtējuma vadībā ar 37 punktiem 13 spēlēs atrodas Mančestras "City", kam ar 29 punktiem seko otra Mančestras komanda "United". Trešo vietu ar 26 punktiem ieņem "Chelsea", bet aiz tās ir vēl divas Lielbritānijas galvaspilsētas komandas "Arsenal" un "Hotspur", kas tikušas attiecīgi pie 25 un 24 punktiem.

"Liverpool" kontā ir 23 punkti, "Burnley" izcīnījusi 22 punktus, "Watford" tikusi pie 21 punkta, bet nākamās sekotājas atpaliek par pieciem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!