Foto: AFP/Scanpix
Francijas Futbola federācija (FFF) uz nenoteiktu laiku no nacionālās valstsvienības izslēgusi uzbrucēju Karimu Benzemā, kurš iesaistīts vēl viena francūža Matjē Valbuenā šantāžas skandālā.

Ja lieta netiks atrisināta līdz 2016.gada Eiropas čempionāta finālturnīram, Benzemā var nākties izlaist arī savās mājās notiekošās kontinenta meistarsacīkstes.

Kā zināms, oktobra vidū saistībā ar bēdīgi slaveno seksuāla rakstura video, kurā redzams Valbuenā, tika aizturēti četri cilvēki, arī pazīstamais futbolists Džibrils Sisē, kurš no ieslodzījuma tika atbrīvots visai ātri, un Benzemā, kurš tika apsūdzēts par līdzdalību šantāžas mēģinājumā, kā arī dalību kriminālā noziegumā, par ko viņam var piespriest vismaz piecus gadus cietumā.

Kā izmeklēšanas laikā atklāja Benzemā, Madridē pusdienojot, pie viņa pienācis kāds vīrietis un piedāvājis "Louis Vuitton" somu, taču pēc tam uzreiz sācis sarunu par Valbuenā video. Benzemā tobrīd pārtrauca sarunu, taču vēlāk tajā pašā dienā no sava bērnības drauga Karima Zenati par video uzzinājis vairāk.

Benzemā uzsvēra, ka viņa nodoms bija tikai palīdzēt, turklāt tam nebija nekādas saistības ar šantāžu vai naudas pieprasīšanu.

Savukārt pats Valbuenā iepriekš atklāja, ka Benzemā savstarpējā sarunā netieši viņam norādījis, lai samaksā šantāžistiem. Abi tobrīd, oktobrī, atradās Francijas izlases treniņnometnē.

Iepriekš ziņots, ka cilvēki, kuru rīcībā ir šis seksuāla rakstura video, cerēja no Valbuenā par tā neizplatīšanu saņemt 150 000 eiro.

Benzemā šobrīd ir rezultatīvākais futbolists valstsvienībā no tiem, kas turpina savu futbolista karjeru. Viņš 81 spēlē guvis 27 vārtus.

Neraugoties uz skandālu, Benzemā otrdien izcēlās ar trim vārtiem UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra mačā, kad viņa pārstāvētais Spānijas grands Madrides "Real" savā laukumā ar 8:0 pieveica Zviedrijas komandu "Malmo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!