Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlase savā laukumā būs bīstamāks pretinieks Portugālei, pirms piektdien gaidāmās Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēles paudis pašreizējās Eiropas čempiones uzbrucējs Nani.

Latvijas futbola izlase piektdien Portugāles komandu uzņems "Skonto" stadionā. Ar trešdienu portugāļu treniņiem pievienosies arī superzvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš vēl tikai sestdien Spānijas granda Madrides "Real" rindās triumfēja UEFA Čempionu līgā.

Otrdien ar žurnālistiem preses konferencē runāja Nani, kurš atzina, ka, neskatoties uz vairākām traumām, ir apmierināts ar sezonu Spānijas vienībā "Valencia".

"Šī nebija viena no labākajām sezonām, tomēr kopumā esmu apmierināts," portālā "ojogo.pt" citēts Nani. "Es vēlējos spēlēt Spānijā un esmu ieguvis labu pieredzi, neskatoties uz pāris nelielām traumām. Esmu atradis lielisku klubu un čempionātu."

Uzbrucējs pirms tam pārstāvējis Lisabonas "Sporting", Mančestras "United" un Stambulas "Fenerbahce" vienības, bet "Valencia" rindām viņš pievienojās pērn.

Nani pauda, ka pērnā gada nogales mačs, kurā Portugāle pieveica Latviju ar 4:1, nebija viegls, tāpēc arī piektdienas duelī būs nepieciešams koncentrēties.

"Sagaidām, ka Latvija savā laukumā būs pārliecinātāka par sevi, tāpēc tas mums būs grūts mačs," teica Nani. "Zinām, ka neviens mačs nav viegls, gaidām, ka Latvija vēlēsies uzvarēt."

Tāpat Nani pauda lielu prieku par Madrides "Real", kā arī komandas biedru Pepes un Krištianu Ronaldu uzvaru UEFA Čempionu līgā.

"Mēs visi bijām par portugāļiem. Patīkami, ka ir tik veiksmīgi partneri. Domāju, ka Krištianu pie mums ieradīsies ar lielu prieku un vēlmi mums palīdzēt," teica Nani, paužot, ka pats nejūtas drošs par vietu starta vienpadsmitniekā. "Man nav garantēta vieta sastāvā. Vienmēr nepieciešams parādīt labāko sniegumu."

2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas kopvērtējumā līdere Šveice piecās kārtās guvusi maksimāli iespējamos 15 punktus, bet tai ar 12 punktiem seko Portugāle. Septiņus punktus iekrājusi Ungārija, bet ar pieciem seko Fēru salas. Tikmēr Latvijai, kuras galvenā trenera amatā debitēs Aleksandrs Starkovs, ir trīs punkti, bet Andora guvusi vienu punktu.

Drīz pēc mača ar Latviju Portugāli arī sagaidīs starts tradicionālajā Konfederāciju kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!