Foto: Reuters/Scanpix

Pašreizējā Krievijas čempionvienība futbolā Maskavas CSKA, kas šobrīd spēlē bez savainotā Latvijas izlases pussarga Aleksandra Cauņas, sestdien guva pārliecinošu uzvaru, ar rezultātu 4:1 (1:0) izbraukumā pieveicot Tulas "Arsenal" futbolistus.

Rezultātu jau spēles trešajā minūtē atklāja Alans Dzagojevs, bet otrā puslaika ievadā Izraēlas futbolists Bibrass Natho panāca 2:0. Kaut "Arsenal" futbolistiem vienus vārtus atguva Rināts Timohins, turpinājumā somu pussargs Romāns Jerjomenko un talantīgais zviedru uzbrucējs Karloss Strandberjs nodrošināja pārliecinošu uzvaru viesiem.

Šī bija Maskavas kluba sestā uzvara pēc kārtas.

Kā zināms, divkārtējam Latvijas labākajam futbolistam Cauņam marta sākumā tika veikta kārtējā operācija, bet atveseļošanās periods šoreiz būs trīs līdz četras nedēļas ilgs.

2011. un 2012.gada Latvijas labākais futbolists Cauņa kreisās kājas pirksta lūzumu guva 2013.gada septembra izskaņā. Lai gan ārsti prognozēja nelielu atlabšanas periodu, viņš laukumā atgriezās vien nākamā gada vasarā, bet pēc tam atkal mocījās ar traumām. No jauna Latvijas pussargs CSKA spēlēs piedalījās rudenī, bet nesen Krievijā noslēdzās vietējā čempionāta pārtraukums un Cauņa pagaidām vēl nav bijis gatavs doties laukumā.

Ar 20 spēlēs izcīnītiem 43 punktiem Maskavas klubs čempionāta kopvērtējumā šobrīd atrodas otrajā vietā, līderiem Sanktpēterburgas "Zeņit" zaudējot divus punktus. Kārtas centrālajā mačā "Zeņit" svētdien viesos sacentīsies ar Maskavas "Dinamo", kas ar 35 punktiem 18 mačos pašlaik kopvērtējumā atrodas piektajā pozīcijā.

Kā zināms, "Zeņit" iepriekšējā kārtā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar kopvērtējuma lejasdaļā esošo Maskavas "Torpedo" vienību, tomēr ceturtdien spēja sasniegt UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālu, kurā tiksies ar pašreizējo sacensību čempioni "Sevilla" no Spānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!