Foto: Latvijas Futbola federācija

Spānijas futbola kluba "Barcelona" leģenda Šavi sestdien debitēja komandas galvenā trenera amatā, vienībai izcīnot uzvaru.

Šavi vadītie vīri divu Barselonas komandu duelī savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja "Espanyol" vienību.

Mājinieki neizmantoja savas daudzās iespējas, uzvaru nodrošinot tikai pateicoties strīdīgā epizodē piešķirtam 11 metru soda sitienam, kuru 48.minūtē realizēja Memfiss Depajs. "Pendele" tika piemērota pēc tam, kad Leandro Kabrere, lai gan šķietami nospēlēja uz bumbu, tomēr soda laukumā nogāza Depaju.

Pirmais mačs Šavi vadībā nedaudz ieskicēja to, kā "Barcelona" turpmāk varētu spēlēt - ar spēcīgu presingu, bumbas kontroli un apņēmīgu došanos uzbrukumā.

"Barcelona" viens no visu laiku slavenākajiem futbolistiem Šavi amatā nomainījis Ronaldu Kūmanu, kura vadībā vienība demonstrēja nepārliecinošu sniegumu. Kluba leģendas atgriešanos līdzjutēji sestdien sagaidīja ar iespaidīgu uguņošanu pie "Camp Nou" stadiona.

Minimālu uzvaru svinēja arī čempionvienība Madrides "Atletico", kas mājās ar 1:0 (0:0) guva virsroku pār "Osasuna". Vārtus trīs minūtes pirms pamatlaika beigām guva Felipi, kurš pēc stūra sitiena precīzi sita ar galvu.

Tikmēr "Sevilla" mājās spēlēja neizšķirti 2:2 (1:2) ar "Alaves". Neizšķirtu kompensācijas laikā izrāva Ivans Rakitičs.

Turnīra vadībā ar 28 punktiem 13 spēlēs ir "Sevilla" un Sansevastjanas "Real Sociedad" komandas, tālāk ar 27 punktiem 12 mačo seko Madrides "Real", bet 26 punkti 13 cīņās ir "Atletico" futbolistiem. "Barcelona" ar 20 punktiem 13 mačos ir sestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!