Foto: Publicitātes foto
Ar Ukrainas komandas pārliecinošu uzvaru piektdien noslēdzās minifutbola turnīrs cilvēkiem ar īpašām vajadzībām "Seni Cup 2022", kas Rīgā sporta un atpūtas kompleksā "Arkādija" pulcēja 30 komandas no Latvijas sociālās aprūpes centriem, dienas centriem un pansionātiem, informēja organizatori.

Turnīra galveno balvu izcīnīja Ukrainas minifutbola komanda no VSAC Latgale filiāle "Kalkūni", otrajā vietā ierindojās ONSD Dienas centrs "Saime", bet trešajā - VSAZ Zemgale filiāle "Ropaži" komanda.

Visas dienas garumā turnīra dalībnieki ne tikai aizrautīgi sekoja līdzi fināla spēlēm, bet arī piedalījās labdarības pasākumā ar sportiskām un izklaidējošām aktivitātēm. Pēc sacensībām dalībniekus ar muzikālu priekšenesumu priecēja jaunā kūzikas māksliniece Kato, bet vakara izskaņā visi piedalījās jautrā burbuļu ballītē ar kopīgām dejām un

Pasākumu organizēja nodibinājums "TZMO Fonds Kopā mainām pasauli" un zīmols 'Seni" sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju.

Latvijas sporta dzīves īpašais notikums "Seni Cup 2022" pēc attālinātā formāta pērn šogad atkal pulcē dalībniekus klātienē. Šogad pieteicies rekordliels komandu skaits – 30, kas ir par divām vairāk nekā pirms gada.

Turnīrs risinājās no 11. aprīļa līdz 3. jūnijam, apvienojot valsts un pašvaldību sociālās aprūpes centru, dienas centru un pansionātu iemītniekus sportiskās un radošās aktivitātēs.

Turnīra pirma kārta, līdzīgi kā pērn, notika "Seni Cup Latvija" Facebook kontā "SenicupLatvija". Tajā dalībniekiem bija radoši jāveic žūrijas sagatavoti uzdevumi. Savukārt otrajā kārtā 3. jūnijā sporta un atpūtas kompleksā "Arkādija" klātienē aicinātas visas komandas. Sporta spēles kuplinās arī sadraudzības pasākums, kurā dalībniekus priecēs Latvijā pazīstama mūzikas māksliniece.

"Esam gandarīti par lielo komandu skaitu, kas šogad paudušas vēlmi piedalīties "Seni Cup 2022". Tas nozīmē, ka pasākums ir vajadzīgs un nozīmīgs Latvijas sporta dzīves notikums. Tie ir svētki gan dalībniekiem, gan mums, organizatoriem. Lai iepriecinātu sportistus, ar mūsu atbalstītāju palīdzību šogad esam sarūpējuši dāvanas pilnīgi visiem turnīra dalībniekiem. Novēlam, lai Seni Cup2022 visiem atmiņā paliek kā spilgts gada notikums," teica Dagnija Šmaukstele, viena no ilggadējām turnīra organizatorēm.

Alise Pētersone, Latvijas Futbola federācijas futbola sociālās atbildības speciāliste, atzīst, ka ir liels prieks redzēt augošo interesi par futbolu dažādās Latvijas auditorijās. "Šogad mūsu mērķis bija parādīt futbola daudzveidību - tas ir lielisks, lai vienkārši izkustētos, gan veiktu vingrinājumus individuāli vai komandā. Futbolam ir ļoti īpaša spēja saliedēt komandu - to lieliski redzējām arī komandu sagatavotajos radošajos uzdevumos. "Seni Cup" turnīrs nepārprotami apliecina, ka futbols ir sporta veids, kas pieejams visiem un ceram, ka turnīrs savu īpašo misiju saglabās un turpinās arī nākamajos gados," pauda Pētersone.

"Seni Cup" futbola līga aizsākās Polijā, kur to kopš 2001. gada organizē Eiropas vadošais higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotājs "TZMO SA". "Seni Cup" minifutbola turnīru Latvijā SIA "TZMO Latvija" sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju rīko jau 16 gadus. Turnīrs pulcē komandas no sociālās aprūpes iestādēm, pansionātiem, dienas centriem un biedrībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!