Foto: Reuters/Scanpix
Par Pasaules kausa ieguvēju futbolā U-20 vecuma grupā sestdien sensacionāli kļuva Serbijas izlase, kas titula mačā ar 2:1 pagarinājumā pieveica pieckārtējo titula īpašnieci Brazīliju.

Pamatlaikā abi vārti tika gūti četru minūšu laikā - sākotnēji 70. minūtē Staniša Mandičs vadībā izvirzīja serbus, bet jau neilgi vēlāk uz maiņu nākušais Andreašs Pereira panāca izlīdzinājumu 1:1.

Tā kā pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, abām komandām nācās aizvadīt pagarinājumu, kurā vien 118. minūtē uzvaras vārtus serbiem guva Nemanja Maksimovičs.

Serbija U-20 Pasaules kausa finālu nebija sasniegusi kopš 1987. gada, kad tas izdevās bijušās Dienvidslāvijas republikas izlasei.

Serbijas U-19 izlase 2013. gadā pirmoreiz vēsturē triumfēja Lietuvā notikušajā Eiropas čempionātā, bet pērn kontinenta meistarsacīkstēs guva ceturto vietu. 2015. gada Eiropas čempionātam Serbijas U-19 futbolistiem nemaz neizdevās kvalificēties.

Tikmēr Brazīlija sestdien cerēja izcīnīt savu sesto titulu un uzvaru skaita ziņā panākt Argentīnu.

Pusfinālā Brazīlija ar 5:0 pārliecinoši apspēlēja Senegālas valstsvienību, bet Serbija ar 2:1 tikai pagarinājumā pārspēja Mali futbolistus.

Spēlē par trešo vietu sestdien starp abām Āfrikas komandām Mali guva uzvaru ar 3:1.

Vistitulētākā U-20 izlase pasaulē joprojām paliek Argentīna, kurai ir seši tituli, tai ar pieciem seko Brazīlija. Divreiz ir uzvarējusi Portugāle, bet pa vienam titulam ir Ganai, Spānijai, Francijai un tagad Serbijai, kā arī bijušajām valstīm - Padomju Savienībai, Vācijas Federatīvajai Republikai un Dienvidslāvijai.

Pasaules kausa finālturnīri U-20 grupā risinās reizi divos gados. Iepriekšējā turnīrā Francija finālā pieveica Urugvaju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!