Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas turnīra astotdaļfinālā trešdien iekļuva vēl sešas futbola komandas.

Visu spēļu detalizētu analīzi un visu UEFA Čempionu līgas stastistiku var aplūkot DELFI jaunajā speciālajā sadaļā

Tiesības spēlēt turnīra otrajā kārtā nopelnīja Madrides "Real", "AC Milan", Parīzes "Saint-Germain", Londonas "Arsenal", Dortmundes "Borussia" un Gelzenkirhenes "Schalke 04" vienības. Līdz ar to pēdējā apakšgrupu turnīra spēļu kārtā tiks noskaidrotas pēdējās trīs astotdaļfināla dalībnieces.

D grupas spēlē "Borussia" komanda ar 4:1 (3:0) izbraukumā pārliecinoši uzvarēja Amsterdamas "Ajax" vienību. Uzvarētājiem šajā mačā divas reizes precīzs bija Roberts Levandovskis, bet ar vienu precīzu sitienu izcēlās Marko Reiss un Mario Gēce. "Ajax" komandā precīzs bija Danijs Hēsens.

Savukārt "Real" nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Mančestras "City". Spānijas komandai precīzi sita Karims Benzemā, savukārt "City" labā vārtus guva Serhio Agvero.

D apakšgrupas kopvērtējumā "Borussia" un "Real" ar attiecīgi 11 un astoņiem punktiem ieņem pirmās divas vietas, garantējot sev dalību nākamajā kārtā. "City" ieņem trešo vietu ar četriem punktiem, bet "Ajax" kontā trīs punkti.

C grupā "AC Milan" ar 3:1 (0:0) izbraukumā pārspēja Beļģijas "Anderlecht". Uzvarētājiem vārtus guva Filipe Mekses, Stīvens el Šāravi un Aleksandrs Patu. Beļģu komandā vienīgos vārtus guva Toms de Suters.

No C grupas astotdaļfinālā iekļuvusi bija "Malaga" komanda, kurai ir 11 punkti piecās spēlēs. Tagad ar astoņiem punktiem tai seko "AC Milan". Pēdējās divas vietas ar četriem punktiem ieņem "Zeņit" un "Anderlecht".

B grupā "Arsenal" ar 2:0 (0:0) savā laukumā pārspēja franču "Montpellier". Ar precīziem sitieniem izcēlās Džeks Vilšīrs un Lukašs Podoļskis.

Savukārt Kristiana Fuča sitiens nodrošināja "Schalke 04" uzvaru ar 1:0 (0:0) pār Pireju "Olympiacos".

B apakšgrupā pēc piecām kārtām "Schalke 04" un "Arsenal" komandām ir 13 un 11 punkti, "Olympiacos" ar sešiem punktiem garantējusi trešo vietu un dalību UEFA Eiropas līgas turnīrā, bet "Montpellier" vienība tikusi pie viena punkta.

Visbeidzot A grupā "Saint-Germain", pateicoties Ezekvēla Laveci diviem vārtiem, izbraukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja Ukrainas komandu Kijevas "Dinamo". Savukārt jau iepriekš astotdaļfinālam kvalificējusies Portugāles "Porto" vienība ar 3:0 (1:0) savā laukumā uzvarēja Zagrebas "Dinamo".

A apakšgrupā līdere ir "Porto" komanda, kurai ir 13 punkti, bet "Saint-Germain" kontā ir 12 punkti. Kijevas "Dinamo" ir četri punkti un tā sezonu turpinās Eiropas kausā, bet Zagrebas "Dinamo" pie punktiem vēl nav tikusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!