Foto: Reuters/Scanpix/LETA
UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālu ceturtdien sasniedza arī Spānijas čempionāta vienība "Sevilla" un Vācijas bundeslīgas klubs Leverkūzenes "Bayer".

"Sevilla" ar rezultātu 2:0 (2:0) uzvarēja "AS Roma" no Itālijas.

Abas komandas pirms sezonas pārtraukuma, ko izraisīja Covid-19 radītā pandēmija, nepaspēja aizvadīt pirmo astotdaļfināla maču, tāpēc šajā sērijā biļete uz ceturtdaļfinālu tika sadalīta ceturtdien.

Spēles rezultātu 22. minūtē atklāja Serhio Regilo, kurš lielā ātrumā ielauzās soda laukumā un no tuvas distances izpildīja netveramu sitienu. Savukārt 44. minūtē pārsvaru dubultoja Jusefs en Nejsri, kurš iepretim tukšiem vārtiem saņēma piespēli no Lukasa Okamposa.

Vēl vieni vārti tika gūti 74. minūtē, taču viens no "Sevilla" spēlētājiem pirms tam atradās aizmugures stāvoklī.

Savukārt jau kompensācijas laika desmitajā minūtē par sitienu ar elkoni pretiniekam pa galvu sarkano kartīti saņēma Džanluka Mančīni.

Ceturtdaļfinālā Seviljas komanda tiksies ar Vulverhemptonas "Wanderers", kas mājās ar 1:0 (1:0) pieveica Pirejas "Olympiacos". Pirmajā mačā abas komandas spēlēja neizšķirti 1:1, bet divu spēļu summā "Wanderers" bija pārāka 2:1.

Uzvaru nesošie vārti šajā duelī tika gūti jau devītajā minūtē, kad 11 metru soda sitienu realizēja Rauls Himeness.

Citā spēlē "Bayer" mājās ar 1:0 (0:0) uzveica Glāzgovas "Rangers" no Skotijas. Pirmajā duelī "Bayer" svinēja uzvaru ar 3:1, tāpēc divu spēļu summā gūts panākums ar rezultātu 4:1.

Vienīgos vārtus šajā duelī spēles 51. minūtē guva francūzis Musa Diabī. Futbolists starp pretinieku aizsargiem nedaudz aiz laukuma centra līnijas saņēma piespēli no partnera un drīz vien jau nonāca soda laukumā, kur bumbu trieca vārtu augšējā stūrī.

Ceturtdaļfinālā Vācijas klubam būs jāspēkojas ar Itālijas vicečempioniem Milānas "Inter", kas dienu iepriekš ar 2:0 uzveica "Getafe".

Ceturtdienas vēlajā mačā Šveices superlīgas vienība "Basel" mājās ar 1:0 (0:0) uzvarēja Frankfurtes "Eintracht", bet divu spēļu summā rezultāts bija 4:0.

Vienīgos vārtus Šveices komandā vien divas minūtes līdz pamatlaika beigām guva Fabians Freis.

Ceturtdaļfinālā "Basel" tiksies ar Doņeckas "Šahtar" no Ukrainas.

Jau ziņots, ka trešdienas agrajā spēlē Doņeckas "Šahtar" Kijevā ar 3:0 (0:0) pieveica Vācijas bundeslīgas vienību "VfL Wolfsburg", divu spēļu summā Ukrainas komandai esot pārākai ar 5:1, bet Mančestras "United" ar 2:1 uzvarēja Lincas LASK, kas divu spēļu summā kapitulēja ar 1:7.

Ceturtdaļfinālā "United" tiksies ar "Kobenhavn", kas ar 3:0 uzvarēja Stambulas "Bašakšehir", divu spēļu summā svinot panākumu ar 3:1.

Ceturtdaļfināla spēles 10. un 11. augustā notiks Vācijas pilsētās Ķelnē, Diseldorfā, Duisburgā un Gelzenkirhenē, bet pusfināli paredzēti 16. un 17. augustā.

Fināls Ķelnē gaidāms 21. augustā.

Pērn UEFA Eiropas līgas finālā divu Londonas klubu duelī "Chelsea" ar 4:1 uzvarēja "Arsenal".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!