Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas sieviešu futbola izlases galvenais treneris Didzis Matīss izvēlējies kandidātes Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačiem pret Zviedriju (22. oktobrī) un Slovākiju (27. oktobrī). Abas spēles valstsvienībai būs izbraukumā, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Salīdzinājumā ar septembra sasaukumu šoreiz kandidāšu sarakstā klāt nākušas trīs spēlētājas: aizsardze Ksenija Nagle, kā arī pussardzes Alise Gaiķe un Selga Vitmore. Šoreiz komandā nav pieredzējušās pussardzes Kristīnes Girždas. Kopumā uz valstsvienības treniņnometni uzaicinātas divdesmit futbolistes no desmit dažādiem klubiem. Vislielākā pārstāvniecība ir Rīgas Futbola skolai (sešas futbolistes), kā arī FS "Metta" un islandiešu IBV (pa trim spēlētājām).

Komanda kopā pulcēsies svētdien, 18. oktobrī, Rīgā, kur arī aizvadīs treniņus. Uz Zviedriju komanda lidos 20. oktobrī. Savukārt 23. oktobrī Didža Matīsa vadītā komanda dosies uz Bratislavu.

Šīs divas spēles Latvijas izlasei būs pēdējās 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Kā zināms, šī ir pirmā reize, kad kvalifikācija noris pēc vīriešu izspēles kārtībai pietuvināta modeļa, visām komandām tiekot salozētam vairākās grupās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!