Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas sieviešu futbola izlase piektdien guva graujošu uzvaru Kiprā notiekošā starptautiskā attīstības turnīra "Aphrodite Cup" otrajā spēlē.
Latvijas futbolistes ar rezultātu 6:0 (4:0) sagrāva Libānu.

Jau sestajā minūtē Latvijas izlase pēc Renātes Fedotovas un Lienes Vācietes sitieniem bija izvirzījusies vadībā ar 2:0. Puslaiks noslēdzās ar 4:0, bet otrajā spēles daļā latvietes izpildīja vēl divus precīzus raidījumus. Kopā Fedotova šajā mačā guva četrus vārtus, bet Vāciete izcēlās divas reizes.

Kā zināms, sacensību pirmajā mačā Latvija ceturtdien ar 2:0 pārspēja Apvienoto Arābu Emirātu izlasi. Turpinājumā svētdien latvietes aizvadīs cīņu arī pret Grieķiju, bet spēles par vietām paredzētas turnīra noslēdzošajā dienā - nākamās nedēļas trešdienā.

Latvijas izlase gatavojas aprīļa sākumā paredzētajam Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram Moldovā, kurā no 4. līdz 9.aprīlim tiksies ar Luksemburgu, Moldovu un Lietuvu.

Divu priekšsacīkšu kārtu apakšgrupu uzvarētājas iekļūs pamatturnīrā, kurā tās gaida jau 38 Eiropas spēcīgākās izlases. Pamatturnīrā jau vienības tiks sadalītas astoņās apakšgrupās, aizvadot divu apļu turnīrus.

Savukārt Nīderlandē gaidāmajā finālturnīrā bez mājiniecēm iekļūs apakšgrupu uzvarētājas un sešas labākās otro vietu ieguvējas. Savukārt 16.ceļazīme tiks sadalīta pārspēlēs starp divām vājākajām otrajā vietā palikušajām komandām.

2013.gada aprīlī Latvijas izlase piedalījās 2015.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra priekšsacīkšu kārtā, tomēr mačos ar Luksemburgu, Albāniju un Maltu palika bez gūtiem vārtiem un ieguva vien vienu punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!