Šosezon Itālijas B sērijā debitējušais uzbrucējs Dario Šits nevarēs palīdzēt Latvijas U-21 futbola izlasei jūnijā gaidāmajā 2023.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvijas U-21 izlase 2. un 7.jūnijā "Skonto" stadionā Rīgā aizvadīs noslēdzošās 2023.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles, uzņemot Izraēlu un Ungāriju.

Salīdzinājumā ar martā aizvadītajām spēlēm izbraukumā pret Vāciju un Sanmarīno komandas rīcībā atkal ir iepriekš uz nacionālo izlasi izsauktais Iļja Korotkovs, kā arī iepriekš savainotie Edgars Ivanovs, Dāvis Cucurs un Artūrs Ļotčikovs. Pirmoreiz uz U-21 valstsvienību izsaukti Markuss Kruglaužs, Artūrs Ostapenko, Artjoms Puzirevskis un Jegors Novikovs. Savainojuma dēļ izlasei šajās spēlēs nepalīdzēs Dario Šits.

Komanda vienkopus pulcēsies svētdien un trenēsies Rīgā.

Ar gaidāmajām pretiniecēm Latvija komanda pirmajā aplī tikās izbraukuma mačos oktobrī, kad Izraēlā tika piedzīvots dramatisks zaudējums ar 1:2, bet Ungārijā vēlreiz cīņas izskaņā atzīts pretinieku pārākums ar 0:1.

B grupā pirmajā vietā pēc astoņām spēļu kārtām ar 21 punktu ir Vācija, tālāk ar 16 punktiem ir Izraēla, kam seko Polija ar 15 punktiem. Ceturto vietu ar 11 punktiem ieņem Ungārija, Latvija izcīnījusi četrus punktus, kamēr Sanmarīno tikusi pie viena punkta.

Šis ir otrais U-21 Eiropas čempionāts, kura finālturnīram kvalificēsies 16 komandas. Finālturnīrs notiks Gruzijā un Rumānijā. Kvalifikācijā piedalās 53 Eiropas valstsvienības, sacenšoties par 14 vakantajām vietām finālturnīrā. Tam kvalificēsies visu deviņu grupu uzvarētājas, kā arī labākā otrās vietas īpašniece. Pārējās astoņas otro vietu ieguvējas "play-off" stadijā noskaidros vēl četrus finālturnīra dalībniekus.

Latvijas U-21 vīriešu futbola izlases kandidātu saraksts 2023.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas jūnija spēlēm:

Vārtsargi: Frenks Dāvids Orols ("Auda"), Rūdolfs Soloha (Legņicas "Miedz-2", Polija), Jānis Beks ("Metta");

Aizsargi: Iļja Korotkovs ("Auda"), Kirils Iļjins, Dāvis Cucurs (abi - "Daugavpils"), Normunds Uldriķis, Daniels Fedorovičs, Rūdolfs Zeņģis, Jegors Novikovs (visi - "Metta"), Roberts Veips ("Valmiera"), Artūrs Ļotčikovs (Jūrmalas "Spartaks");

Pussargi: Maksims Toņiševs, Kristers Lūsiņš (abi - "Valmiera"), Edgars Ivanovs ("Daugavpils"), Eduards Daškevičs ("HamKam", Norvēģija), Deniss Meļņiks (Jūrmalas "Spartaks"), Rihards Ozoliņš, Vladimirs Stepanovs (abi - "Super Nova"), Rolands Bočs ("Hoffenheim II", Vācija), Lūkass Vapne ("Metta");

Uzbrucēji: Artjoms Puzirevskis ("Metta"), Artūrs Ostapenko (Jūrmalas "Spartaks"), Markuss Kruglaužs ("Tukums 2000"/"Telms").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!