Foto: EPA/Scanpix/LETA

"Paris Saint-Germain" (PSG) trešdien, atsākot dienu iepriekš pārtraukto UEFA Čempionu līgas maču ar Stambulas "Bašakšehir", savā laukumā, pateicoties trim Neimāra un diviem Kiliana Mbapē vārtiem, sagrāva pretiniekus, izcīnot uzvaru grupā.

Neimārs guva vārtus 21., 38. un 50. minūtē, bet Mbapē izcēlās 42. un 62. minūtē, pirmos no vārtiem iesitot ar 11 metru soda sitienu.

Īpašu ievērību izpelnījušies tieši pirmie Neimāra vārti. Brazīlijas futbolists, atrodoties ar muguru pret vārtiem, saņēma piespēli ārpus soda laukuma, apgriezās, bumbu izsita cauri aizsarga Karlosa Ponka kājām un pēc tam to raidīja vārtu "devītniekā".

Mājinieki iesita pat sešus "golus", taču 39. minūtē gūtie Mičela Bakera vārti pēc video atkārtojuma noskatīšanās netika atzīti aizmugures dēļ.

Goda vārtus grupas pastarīšu labā 57. minūtē guva Mehmets Topals, spēlei beidzoties ar rezultātu 5:1 (3:0).

Parīzes "Saint-Germain" ar 12 punktiem sešās spēlēs panāca "Leipzig", izcīnot pirmo vietu grupā labāko savstarpējo spēļu rādītāju dēļ. "Manchester United" ar deviņiem punktiem ieņēma trešo vietu un eirokausu sezonu turpinās pēc spēka otrajā Eiropas līgā, kamēr "Bašahšehir" ar trim punktiem finišēja pēdējā.

Jau ziņots, ka otrdien otrā H grupas mačā Leipcigā "Leipzig" (Vācija) ar 3:2 (2:0) pieveica "Manchester United", izvirzoties grupas vadībā un uz Eiropas līgu nosūtot savus otrdienas pretiniekus.

Savukārt pirmās vietas likteni vajadzēja izšķirt otrai grupas spēlei Parīzē starp PSG un Stambulas "Bašakšehir". Rezultātam esot 0:0, tā tika apturēta 14. minūtē, bet jau desmit minūtes vēlāk laukumu priekšlaicīgi pameta abu klubu spēlētāji.

Spēles pārtraukšanas iemesls bija Turcijas komandas trenera asistenta Pjēru Vebo skaļā balsī un ar lielu pārliecību paustais uzskats, ka mača ceturtais tiesnesis Sebastijans Koltesku ir lietojis vārdu "nēģeris".

Stambulas vienības speciālists vēlāk saņēma sarkano kartīti, bet mača galvenais tiesnesis piedāvāja spēli turpināt, Koltesku nomainot pret video tiesnesi. Vēlāk gan noskaidrojās, ka tādā gadījumā Koltesku ieņemtu video tiesneša vietu, kas nebija pa prātam nedz PSG spēlētājiem, nedz viesiem. Tāpēc abas komandas pēc desmit minūšu ilgām diskusijām laukumu pameta.

UEFA izlēma spēli ar citu tiesnešu brigādi turpināt trešdienas vakarā no brīža, kad tā tika apturēta.

Savukārt no D grupas sacensību nākamajā kārtā iekļuva 2019. gada čempione "Liverpool" un Bergāmo "Atalanta".

"Liverpool", kas jau bija nodrošinājusi vietu nākamajā kārtā, viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Dānijas klubu "Midtjylland".

Mohameds Salāhs jau pirmajā minūtē izvirzīja vadībā viesus, bet izlīdzinājumu 62. minūtē ar 11 metru soda sitienu guva Aleksandrs Šolcs.

Arī pēc tam netrūka pārdzīvojumu, taču mačs beidzās neizšķirti. Šolcs 77. minūtē izcēlās vēlreiz, taču video atkārtojums apliecināja, ka spēlētājs atradies aizmugures stāvoklī. Tāpat video 90. minūtē "atņēma" gūtos vārtus arī Takumi Minamino, fiksējot spēli ar roku.

Otrās vietas īpašnieks izšķīrās Amsterdamā, kur Amsterdamas "Ajax" ar rezultātu 0:1 (0:0) piekāpās "Atalanta".

Vienīgie vārti tika gūti 85. minūtē, kad izcēlās Luiss Muriels. Sešas minūtes iepriekš mājinieki palika mazākumā, kad otru dzelteno kartīti mačā un noraidījumu no laukuma saņēma Raiens Grāfenberhs.

D grupā ar 13 punktiem finišēja "Liverpool", 11 punktus iekrāja "Atalanta", septiņi punkti palika "Ajax" futbolistiem, bet divi – "Midtjylland" vienībai.

Negaidītu pārsteigumu sagādāja Milānas "Inter" vienība, kas neizcīnīja sev vajadzīgo uzvaru mājās. Itālijas klubs spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Doņeckas "Šahtar" vienību.

Madrides "Real" savās mājās ar rezultātu 2:0 (2:0), pateicoties diviem Karima Benzemā vārtiem, pieveica Menhengladbahas "Borussia" futbolistus. Vācijas vienības pārstāvji, sagaidot rezultātu Milānā, gan sāka svinēt, jo tas viņiem ļāva iekļūt nākamajā kārtā.

B apakšgrupā ar desmit punktiem triumfēja "Real", otro vietu ar astoņiem punktiem ieņēma "Borussia", tikpat punktu ir "Šahtar", bet Milānas vienība ar sešiem punktiem palika pēdējā.

C apakšgrupā formalitātes nokārtoja "Manchester City" un "Porto" komandas. Mančestras komanda ar rezultātu 3:0 (0:0) apspēlēja Marseļas "Olympique" vienību, bet "Porto" izbraukumā ar 2:0 (1:0) pieveica Pirejas "Olympiacos".

Anglijas klubs sakrāja 16 punktus, tam seko Portugāles vienība ar 13 punktiem, bet Marseļas un Pirejas komandas atzīmējās ar trim punktiem. Eiropas līgā startēs grieķi, kuriem ir priekšrocība savstarpējās spēlēs gūtajos vārtos izbraukumā.

Līdzīga situācija bija A grupā, kurā gan vēl vajadzēja noritēt ciņai par otro vietu. Pēdējo ceļazīmi trešdien nopelnīja Madrides "Atletico", kas A grupā viesos ar rezultātu 2:0 (1:0) pieveica "Salzburg".

Otrā grupas spēlē pašreizējie kausa glabātāji no Minhenes "Bayern" mājās pieveica Maskavas "Lokomotiv" (Krievija), uzvarēdami ar rezultātu 2:0 (0:0).

Grupā ar 16 punktiem uzvarēja "Bayern", ar deviņiem punktiem finišēja "Atletico", četrus punktus guvusi "Salzburg", kas turpinās sacensības Eiropas līgā, bet ar trīs punktiem Eiropas kausu sezona beigusies "Lokomotiv".

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Divas pirmās iekļūst nākamajā kārtā, trešā pārceļas uz Eiropas līgas sacensībām, bet ceturtajai Eiropas kausu sezona ir beigusies.

Iepriekšējās sezonas čempioni tika noskaidroti Lisabonā astoņu komandu finālturnīrā. Titula mačā Minhenes "Bayern" ar 1:0 pārspēja Parīzes "Saint-Germain".

2020./2021. gada sezonas fināls paredzēts Stambulā, kur bija jānotiek aizvadītās sezonas galvenajai spēlei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!