Foto: Publicitātes foto
Nepatīkams skandāls izcēlies Bulgārijas kausa izcīņas finālspēlē starp diviem Sofijas futbola klubiem "Levski" un "Slavia" — tribīnēs ievēroti mazi zēni ar nacistiskās Vācijas simboliem, ziņo "Eurosprot".

Fotogrāfijās, kas uzņemtas spēles laikā, "Levski" atbalstītāju rindās redzami mazi zēni bez krekliem, viens no viņiem ir pacēlis roku nacistu sveicienā, citam uz krūtīm uzzīmēta svastika. Abiem uz torsiem rakstīti arī "Levski huligāni" un "ACAB" ("Visi policisti ir bastardi"). Neviens no šiem zēniem nebija sasniedzis 10 gadu vecumu, spriežot pēc foto.

Bulgārijas valsts bērnu aizsardzības aģentūra paudusi bažas par šo incidentu kā no morālā, tā drošības viedokļa. "Mēs redzējām nacistu sveicienu, un tas mums rada bažas," saka aģentūras inspektore Stefka Ilijeva. Organizācija cenšas noskaidrot šo bērnu identitāti, turklāt, ja izrādīsies, ka viņi futbola maču apmeklējuši bez pieaugušo pavadības, vecākiem draud sods līdz 500 levām (300 eiro). Likumdošana paredz, ka pasākumus, kas notiek vēlāk par pl. 20, bērni līdz 14 gadu vecumam drīkst apmeklēt tikai pieaugušo pavadībā.

Šis nav pirmais gadījums, kad "Levski" atbalstītāji izmanto nacistiskus simbolus un žestus. 2012. gadā UEFA piesprieda Sofijas klubam 30 tūkstošus eiro lielu soda naudu par līdzjutēju rasisma izpausmēm Eiropas līgas spēlē. 2013. gadā Bulgārijas Futbola federācija sodīja klubu ar 37,5 tūkstošiem levu lielu soda naudu par plakātu ar svastiku un citiem simboliem, ar ko tika atzīmēta Ādilfa Hitlera dzimšanas diena.

2014. gadā "Levski" atkal tika sodīti par fanu plakātiem "Nāvi bēgļiem" un "Mūsu zemē līs asinis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!