Foto: AFP/Scanpix/LETA

Visu laiku tituliem bagātākajam Itālijas A sērijas futbola klubam Turīnas "Juventus" par pārkāpumiem transfēru tirgū piektdien atņemti 15 kopvērtējuma punkti, paziņojusi Itālijas Futbola federācija (FIGC).

Šādu sodu Itālijas tiesa piemērojusi pēc pērn sāktās izmeklēšanas, jo pirms tam bija radušās aizdomas, ka "Juventus" divu gadu periodā sagrozījusi savu grāmatvedību un viltojusi finanšu pārskatus, tādā veidā slēpjot milzīgus zaudējumus.


Par manipulācijām grāmatvedībā "Juventus" klubam nu atņemti 15 punkti, kas A sērijas kopvērtējumā to no trešās vietas atbīda uz 11. pozīciju ar nieka 22 punktiem 18 mačos. Līdz ar to komandai ir niecīgas izredzes iekļūt nākamās sezonas Eirokausos.

Šīs sankcijas nākušas pēc tam, kad pērn novembrī atkāpās visa "Juventus" valde ar prezidentu Andrea Anjelli un viceprezidentu Pavelu Nedvedu priekšgalā.

Bijušajai valdei, tostarp Anjelli, Nedvedam un izpilddirektoram Mauricio Arrivabenem piemērotas dažāda garuma diskvalifikācijas.

"Juventus" ir tiesības iesniegt apelāciju, ko klubs arī grasās darīt.

Šis nav pirmais lielais skandāls, kurā ierauts "Juventus" klubs. Tas 2006. gadā tika izmests no A sērijas, jo tika pieķerts tiesnešu kukuļošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!