Foto: LETA

Finansiālās grūtībās nonākušā futbola kluba "Skonto" vadības sapulcē nolemts no amata atbrīvot kluba prezidentu Kārli Villerušu, vēsta "Skonto" mājas lapa internetā.

Sapulcē Villerušs informēja kluba dalībniekus par pastāvošiem maksātnespējas draudiem un par iespējamiem ceļiem, kā šo krīzi pārvārēt. Tika apspriests jautājums par tiesiskās aizsardzības izmantošanas nepieciešamību, kas atļautu sakārtot attiecības ar katru no kreditoriem.

Sapulcē apsprieda arī jautājumu par to, vai "Skonto" jāturpina piedalīties sacensībās, jo strauji tuvojas licencēšanas un pieteikumu process nākamajai sezonai, bet vēl nav nokārtoti jautājumi par šo sezonu.

Par nopietnu iemeslu, kāpēc ir jāmēģina glābt klubu, ir tā dalība UEFA Eirokausos, kas nodrošina kluba prestižu. Šogad klubs nespēja saņemt iecerētos naudas līdzekļus no spēlētāju pārejām, jo šogad "Skonto FC" nevienu spēlētāju tā arī nespēja iekārtot kādā ārzemju klubā.

Nopietni izvērtējot visas iespējas, lai sasniegtu iecerētos mērķus, sapulce nolēma atbrīvot Kārli Villerušu no prezidenta amata un atstāt šo vietu vakantu līdz brīdim, kad būs pilnībā skaidrs, vai "Skonto" varēs nākamgad startēt Latvijas Virslīgas čempionātā. Par kluba valdes locekli uz šo periodu iecelts Sergejs Meļikovs. Pats Kārlis Villerušs nepieciešamības gadījumā palīdzēs klubam juridiskos jautājumos.

2012. gada sākumā par "Skonto" prezidentu kļuva bijušais valstsvienības spēlētājs Vladimirs Koļesņičenko, šajā amatā nomainot komandas dibinātāju Gunti Indriksonu, jo saskaņā ar jaunajiem Latvijas Futbola federācijas (LFF) statūtiem Indriksons kā LFF prezidents vairs nedrīkstēja vienlaikus pildīt arī "Skonto" kluba prezidenta pienākumus.

2014. gada vasarā Koļesņičenko amatu atstāja, to pamatojot ar "nevēlēšanos sadarboties ar jaunajiem kluba īpašniekiem". Par kluba prezidentu toreiz kļuva Igors Zaicevs, bet 2014. gada nogalē kluba vadības grožus pārņēma Villerušs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!