Foto: F64

Latvijas titulētākajam futbola klubam "Skonto" pirms šīs sezonas nomainījās vadība, tomēr komandā turpinās iepriekšējo gadu likstas un ievērojami kavējas algu izmaksa. Iespējams, tieši neizmaksātās naudas dēļ komandu atstājis skotu leģionārs Gerijs Kenets, informē "Skonto".

"Skonto" finansiālas problēmas nomoka jau vairākas sezonas, kā dēļ praktiski katru gadu komandas sastāvs tiek veidots no jauna, jo daudzi futbolisti atstāj vienību. Šīs sezonas gaitā "Skonto" radās nopietnas problēmas ar centra aizsargu pozīciju, tāpēc tika atrasts pieredzējušais skotu leģionārs Kenets, kurš gan ilgu laiku nebija spēlējis un bija pieņēmies svarā.

Tomēr "Skonto" treneriem izdevās panākt, ka bijušais "Dundee United" futbolists Kenets atgūst sportisko formu un pēdējās spēlēs viņš bija viens no komandas balstiem, taču tagad futbolists ir devies prom no Latvijas.

"Es teikšu ļoti atklāti, no pirmās dienas iemīlēju šo puisi, neskatoties uz viņa lieko svaru, viņam bija 10 lieki kilogrami brīdī, kad viņš pie mums atbrauca, bet no paša pirmā treniņa iemīlējos šajā spēlētājā, jo viņam piemīt viss, kas ir vajadzīgs labam futbolistam - krietnums, spēles redzējums, talants, draudzīgums, viegli nāk uz kontaktu, bet laukumā ir ļoti stingrs, un ar katru treniņu es tikai pārliecinājos par to, ka viņš ir liels profesionālis, ka viņam ir vēlēšanās atgriezties tajā līmenī, kurā viņš savulaik spēlēja. Gādās tādi spēlētāji, kuri komandā spēlē piecus gadus, bet tu viņus ātri aizmirsti, un ir tādi kā Gerijs, divu mēnešu laikā atstāja lielisku iespaidu, un šādus spēlētājus es atcerēšos visu dzīvi," par skotu futbolistu kluba mājaslapā internetā saka "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija.

Treneris norāda, ka, iespējams, Kenets bija pieradis algu saņemt laicīgi un, kad saskārās ar algas izmaksas kavējumiem, izvēlējās atstāt komandu. "Pirmkārt, cilvēks ir pieradis saņemt algu laicīgi, Skotijā maksā algas katru nedēļu, bet pie mums ir aizkavēšanās. Nevar teikt, ka mēs viņam neizstāstījām situāciju, kad viņš pie mums atbrauca.. Protams, viņš nerēķinājās uz šādiem algas kavējumiem, mēs paši jau esam pieraduši gaidīt, mēs labi saprotam, ka ne tikai "Skonto" ir tāda situācija, bet vispār valstī kopumā. Vietējie puiši, un tie, kas ar "Skonto" ir kādu ilgāku laiku, zina, ka ja ne šodien, bet tad rītdien mēs visu saņemsim, bet paskaidrot to Gerijam bija ļoti grūti, jo viņam ir ģimene, divi bērni. Mēs centāmies viņam paskaidrot, ka viņš visu saņems, bet diemžēl neizdevās."

"Es viņu nenosodu, ka viņš aizbrauca, tas ir viņa lēmums, un viņš vienmēr paliks manā atmiņā, ka labs futbolists un cilvēks," piebilst Pertija.

"Skonto" treneris neslēpa faktu, ka pagājušajā sezonā algu izmaksu kavējumi spēlētājiem sasnieguši pat astoņus mēnešus, bet šomēnes spēlētāji nav saņēmuši atalgojumu par četriem mēnešiem. Savukārt Kenets esot saņēmis algu par vienu no diviem Latvijā aizvadītiem mēnešiem.

"Bet ir jāatzīst, ka viņam bija grūti šeit Latvijā, jo viņš ir ārvalstu futbolists, diezgan pieredzējušais futbolists, turklāt bija algas aizkavējums, varat iedomāties viņa situāciju. Tas, kā mēs spēlējam, cīnāmies, uzvaram un pretendējam uz medaļām, zinot kāda mums ir situācija - ir varoņdarbs. Tā tiešām ir, par to tikai ir jāpateicas puišiem, jo mēs ejam laukumā un spēlējam, nevis runājam par to, ka mums nemaksā," stāstīt par notiekošos klubā turpina Pertija. "Nesen runāju ar savu draugu, kurš arī ir treneris, un viņš teica, ja viņiem būtu tāda pati situācija kā mums, tad viņi cīnītos par izdzīvošanu līgā. Futbola ekspertiem un līdzjutējiem ir stāvus jāaplaudē šādiem futbolistiem, kuri neskatoties uz jebkādām grūtībām turpina cīnīties un rāda skaistu futbolu. Bet, protams, šī situācija dod par sevi zināt tik un tā. Jau kuru gadu mēs līdz pēdējam cīnāmies par zelta medaļām, bet beigu beigās to neiegūstam, arī šogad tāda pati situācija, protams, vēl nav vakars, viss kas var notikt, bet objektīvi ir jānotiek brīnumam, lai "Liepāja" izlaiž pirmo vietu. Tas nav tāpēc, ka mums ir vājāki futbolisti, vai kas cits, bet gan tāpēc kā mums ir finansiālās grūtības."

Pertija intervijas noslēgumā atklāj, ka cer vēl uz Keneta atgriešanos uz pēdējām spēlēm. To viņam esot apsolījuši, ka "darīs visu, lai viņš atgriežas", bet Pertija nekonkretizē, kas solījis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!