Foto: LETA

Zaudējums pēdējā sezonas spēlē apliecina vien to, ka "Skonto" komanda nebija pelnījusi kļūt par šīs sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta uzvarētāju, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Tamazs Pertija.

"Skonto" čempionāta pēdējā kārtā sestdien ar rezultātu 0:2 (0:1) savā laukumā piekāpās sezonas izskaņā ļoti veiksmīgu sniegumu rādošajai "Jelgavas" vienībai, piedzīvojot pirmo zaudējumu čempionātā. Rīgas klubs sezonu noslēdza kopvērtējuma otrajā vietā, bet pie titula tika "Ventspils" futbolisti.

"Uzskatu, ka "Ventspils" par čempioniem kļuva pelnīti. Lai arī visu sezonu cīnījāmies bez zaudējumiem, neesam pelnījuši zeltu, jo neuzvarējām tieši tajā spēlē, kurā mums obligāti bija jātiek pie trim punktiem. Mēz zaudējām tad, kad to nekādā gadījumā nedrīkstējām atļauties, bet "Ventspils" izdarīja visu, ko spēja. Viņi titulu nopelnīja," pēc cīņas izteicās Pertija.

"Mēs ļoti vēlējāmies tikt pie uzvaras, taču pat tad, kad spēlējām ar četriem uzbrucējiem, neviens no viņiem nespēja soda laukumā atrast bumbu. Iespēju mums bija ļoti daudz. Pat neatceros, kad vēl ar tik daudzām iespēlēm soda laukumā tā arī nespējām gūt vārtus," piebilda gruzīnu speciālists. "Šī komandai būs milzīga pieredze, jo čempioniem jāprot uzvarēt tad, kad tas ir nepieciešams."

"Ja "Ventspils" savā spēlē būtu zaudējusi punktus, šis mūsu rezultāts būtu katastrofa. Atskaitot šo pēdējo maču, ar savas komandas veikumu šosezon gan esmu ļoti apmierināts," izcēla Pertija.

"Man ir vēlme turpināt darbu ar šo komandu. Lai vai kādas nebūs pārmaiņas, darbs klubā turpināsies. Arī nākotnē "Skonto" būs spēcīgs klubs, kas pulcēs iespējami labākos futbolistus. Šīs sezonas rezultāti liecina, ka mēs kā kolektīvs protam pareizi strādāt," uzskata treneris.

Sezonas noslēguma kopvērtējumā "Ventspils" izcīnīja 67 punktus 27 mačos, par pieciem punktiem apsteidzot "Skonto". Savukārt trešo vietu ar 52 punktiem izcīnīja Daugavpils "Daugava", kas par četriem punktiem apsteidza Rīgas "Daugavu".

Vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus nākamajā sezonā nomainīs pirmās līgas uzvarētāji Daugavpils BFC komanda "Daugava". Savukārt devītais spēcīgākais klubs "Metta"/LU nākamajā nedēļā divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu "Gulbene".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!