Foto: F64

Rīgas "Skonto" komanda ceturtdien otro gadu pēc kārtas triumfēja "SMScredit.lv" Ziemas kausa izcīņā futbolā, finālspēlē ar 3:1 (2:0) pārspējot "Liepāju".

Spēle sākās ar "Skonto" pārsvaru un desmitajā minūtē Artūrs Karašausks raidīja bumbu pret vārtu pārliktni. Pēc aptuveni 20 spēlētām minūtēm cīņas temps kritās, tomēr pašās pirmā puslaika beigās "Skonto" beidzot izmantoja pārsvaru un īsā laikā guva divus vārtus - sākotnēji cīņā vārtu priekšā veiklākais bija Vladislavs Gutkovskis un ieraidīja bumbu vārtos ar galvu, bet līdz ar puslaika beigu signālu pēc sekmīgas individuālās darbības izcēlās arī Karašausks, panākot 2-0.

Otrā puslaika ievadā Valērijs Afanasjevs samazināja deficītu, un turpinājumā "Liepāja" uzbruka arvien lielākiem spēkiem, pārliecinoši turot cīņas iniciatīvu savās rokās, taču "Skonto" nekautrējās doties arī pretuzbrukumos. Tiesa, kurzemniekiem, par spīti lielajiem pūliņiem, neizdevās panākt neizšķirtu un pacīnīties par trofeju šajā turnīrā. Jau kompensācijas laikā pretuzbrukumā devās rīdzinieku futbolists Mārtiņš Milaševičs, kurš lieliskā stilā panāca 3:1.

Zīmīgi, ka tieši šīs abas komandas 13.martā samēros spēkus arī jaunās virslīgas sezonas atklāšanas mačā, kā arī aprīļa sākumā tiksies Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā.

Kā zināms, Ziemas kausa spēlē par trešo vietu trešdien "Jelgava" ar 3:0 uzveica "Daugavpils" vienību, savukārt vēl dienu pirms tam duelī par piekto vietu "Metta"/"Latvijas Universitāte" vien pēcspēles sitienu sērijā uzveica pirmās līgas vienību "Valmiera Glass" FK/BSS. Savukārt cīņām par vietām pēc grupu turnīra nekvalificējās virslīgas debitante "Gulbene" un vēl viena pirmās līgas vienība Rēzeknes BJSS.

Kā zināms, Valmieras un Rēzeknes komandas sacensībās aizstāja Jūrmalas "Spartaku" un Daugavpils "Daugavu", kas no dalības Ziemas kausā atteicās. Savukārt Rīgas "Daugava" pēc pirmās spēles no sacensībām tika izslēgta par godīgas cīņas neievērošanu.

Abām "Daugavas" vienībām no Rīgas un Daugavpils netika piešķirtas licences dalībai jaunās sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā un tās sacensībās nepiedalīsies.

Ziemas kausa sacensības tika rīkotas trešo reizi pēc kārtas. Turnīra norises mērķis ir dot iespēju komandām pienācīgāk sagatavoties gaidāmajai virslīgas sezonai, turklāt ar iespēju sagatavošanās posmā aizvadīt vismaz piecas spēles.

Pirmajā virslīgas Ziemas kausā 2013.gadā uzvarēja Daugavpils "Daugava", kas finālā pieveica ar jaunatnes sastāvu startējušo "Ventspils" komandu, bet pērn turnīrā triumfēja "Skonto", kas finālmačā pieveica "Jelgavu".

Aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā sesto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un "Jelgavu". Vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēja "Jūrmala", ko nākamajā sezonā nomainīs pirmās līgas uzvarētāja "Gulbene".

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!