Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja (DK) ceturtdien atcēla Latvijas titulētākajam klubam Rīgas "Skonto" piešķirto aizliegumu reģistrēt jaunus spēlētājus.

"Skonto" klubam aizliegums reģistrēt jaunus futbolistus tika piemērots pagājušā gada 31.maijā, pamatojoties uz lielajām vienības parādsaistībām.

Tomēr, balsoties uz pašreizējo "Skonto" kluba situāciju, LFF DK nolēma tam atcelt aizliegumu reģistrēt jaunus spēlētājus. Rīgas komanda LFF iepriekš vērsās ar vēstuli DK minēto aizliegumu atcelt, turklāt Valsts ieņēmumu dienests ir atjaunojis kluba saimniecisko darbību.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā LFF Apelāciju komisija lēma "Skonto" pielaist startam virslīgā, bet "Daugavas" komandām no Rīgas un Daugavpils licences tika atteiktas. Līdz ar to nākamajā sezonā virslīgas čempionātā piedalīsies astoņas vienības, kas būs mazākais skaits kopš 2007.gada.

Jaunā futbola virslīgas sezona sāksies 13.martā, kad atklāšanas cīņā "Liepāja" uzņems valsts vicečempioni "Skonto".

Jau pērn "Skonto" un Daugavpils "Daugava" nesaņēma licences, jo rīdziniekiem nebija izpildītas finansiālās saistības, bet Latgales klubam nebija tā struktūrā iekļautas jaunatnes akadēmijas. Pēc tam abas vienības iesniedza apelācijas, pēc to izskatīšanas abiem klubiem tomēr tiekot pie iespējas spēlēt virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!