Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta līdervienībai Rīgas "Skonto" otrdien piemērots 400 eiro naudas sods par Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisijas (DK) savlaicīgu lēmuma neizpildīšanu.

Pirms tam 9.jūlijā "Skonto" komanda tika sodīta ar tehnisko zaudējumu 0:3, kā arī 700 eiro naudas sodu par neierašanos uz spēli pret "Liepāju".

Pēcāk komisija "Skonto" klubam noteica galīgo termiņu lēmumu izpildei - līdz 18.jūlijam. Tomēr Rīgas komandas vadība šo termiņu pārkāpa, turklāt nenorēķinoties arī vēlāk. Līdz ar to DK lēmusi par 400 eiro naudas sodu par savlaicīgu lēmumu neizpildīšanu.

Līdzās ar "Skonto" par savlaicīgu DK piemēroto sodu nenomaksāšanu tika brīdināti vēl pieci virslīgas klubi, kas, acīmredzot, savas saistības ir izpildījuši.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā DK piesprieda 200 eiro naudas sodu "Skonto" komandas galvenajam trenerim Tamazam Pertijam par neētisku rīcību 22.kārtas mačā pret "Jelgavu". Savukārt divu spēļu diskvalifikācija un 100 eiro naudas sods tika piespriests Pertijas asistentam Andrejam Kaļiņinam, kurš iepriekš minētajā cīņā veltīja aizvainojošu un nepieklājīgu kritiku mača tiesnešiem.

Virslīgas čempionāta vadība pirms divām nedēļām, balstoties uz iepriekš notikušu balsojumu, izslēdza "Skonto" un "Jūrmalas" komandas no savas biedrības, tādējādi liedzot tām turpmāku dalību čempionātā. Pēdējais vārds šādos jautājumos gan pieder LFF, tomēr tās Disciplinārlietu komisijas sēdē nekāds lēmums netika pieņemts, federācijai aicinot virslīgas vadību atkārtoti balsot par abu klubu izslēgšanu no savas biedrības, kam pēc tam sekotu attiecīgs LFF atbildīgo institūciju lēmums.

"Skonto" un "Jūrmala" komandas virslīgas čempionāta biedru statusu zaudēja, jo nebija samaksājušas šīs sezonas dalības maksu 3000 eiro apmērā. Tiesa, pēcāk abi klubi naudu tomēr samaksāja, taču tie joprojām ir izslēgti no biedrības un nebūs tur atpakaļ tik ilgi, kamēr biedrības valde nesasauks pilnsapulci un biedri nenobalsos par uzņemšanu atpakaļ.

Abu komandu futbolisti šosezon pa vienai reizei neizmaksāto algu dēļ boikotējuši spēles, kā rezultātā klubiem tika ierakstīts tehniskais zaudējums. Vēl viena tāda atkārtota gadījuma rezultātā vienības no virslīgas tiktu izslēgtas.

Turnīra kopvērtējumā "Skonto" atrodas līderpozīcijā ar 55 punktiem 23 mačos, ar 50 punktiem 22 spēlēs seko "Ventspils", bet pa 41 punktam 23 spēlēs ir Daugavpils "Daugavai" un "Jelgavai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!