Foto: F64
Latvijas titulētākajam futbola klubam Rīgas "Skonto" dots mēnesis laika, lai nokārtotu savas parādsaistības ar biedrību "Latvijas Futbola virslīgu", izteicies čempionāta izpilddirektors Emīls Latkovskis.

Kā zināms, futbola klubs "Skonto" sākotnēji tieši savu parādsaistību dēļ netika pielaists startam Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionātā, taču iepriekšējā nedēļā Latvijas Futbola federācijas (LFF) Apelācijas komisija tomēr lēma klubam piešķirt licenci, lai piedalītos turnīrā. Pie iespējas spēlēt čempionātā tika arī Daugavpils "Daugava", kurai arī sākumā netika piešķirta licence, jo komandai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija.

"Sākumā biedrības valde ierosināja, ka "Skonto" jāsedz parādsaistības līdz savai pirmajai virslīgas spēlei, kas ir šonedēļ. Ja tas netiktu izdarīts, komanda tiktu izslēgta no turnīra," sacīja Latkovskis. "Tomēr šāda ideja neguva divu trešdaļu virslīgas klubu atbalstu, jo pret to balsoja "Skonto", Rīgas "Daugava", "Jūrmala" un Daugavpils "Daugava"."

"Pēc tam tika ierosināts dot "Skonto" mēnesi laika, lai samaksātu biedrībai parādsaistības, kas ir nepilni 5000 eiro. Kluba pārstāvji bija ar mieru," atklāja Latkovskis, piebilstot, ka pretējā gadījumā "Skonto", balstoties uz statūtu pārkāpumiem, 24.aprīlī tiks izslēgts no biedrības "Latvijas Futbola virslīga" un arī paša čempionāta.

Ja "Skonto" nespēs nokārtot savas saistības, rīdzinieku parādi būs jāsedz pārējiem virslīgas klubiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!